Katar'dan Türk Şirketlerle 'Uzun Soluklu Ticaret' Çağrısı!

Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Ahmed Bin Tavvar, ülkesindeki iş dünyası temsilcilerinden Türk şirketleriyle ilişkilerini uzun vadeli planlamalarını istedi. Detaylar haberimizde..

Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Ahmed Bin Tavvar, ülkesindeki iş dünyası temsilcilerinden Türk şirketleriyle ilişkilerini uzun vadeli planlamalarını istedi.

Katar'ı ziyaret eden Türk heyetiyle gerçekleştirdikleri toplantıda konuşan Bin Tavvar, iki ülke arasındaki ticaret hacminin son dönemde dikkat çekici düzeyde geliştiğini söyledi. Ülkesindeki özel sektör temsilcilerine Türk şirketleri ile "uzun soluklu" bir ticaret planı yapmaları çağrısında bulunan Bin Tavvar, "Ticaret Odamız, Katar'daki Türk şirketlerinin yatırımlarını genişletmek ve artırmak için gerekli imkânları sunmaya hazır" dedi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Mısır ve Bahreyn, 5 Haziran'da yaptıkları açıklamayla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn hava sahalarını Katar'a kapatmış, söz konusu diplomatik ablukaya daha sonra bazı başka ülkeler de katılmıştı.

Türkiye ise Katar'a destek olmak amacıyla hava ve deniz yoluyla gerçekleştirdiği ticari çalışmalarını yoğunlaştırma kararı almıştı.

Yeni Şafak kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.354 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor