50 Milyar Dolarlık Franchising Pazarı Bir Araya Geldi!

Türkiye’nin franchising alanındaki ilk ve tek fuarı olan Bayim Olur musun Fuarı rekorlara imza atarak sektörün nabzını tutmaya devam ediyor.22.000 m2 alanda 15. kez kapılarını açan fuarda, 269 marka, girişimcilerle bir araya gelerek bayilik görüşmeleri gerçekleşti. Detaylar Haberimizde..

Katılımcı marka, m2 ve ziyaretçi sayısı bazında Avrupa ve Ortadoğu’nun birincisi olma özelliğini taşıyan Bayim olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, Medyafors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD işbirliği ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğunda 12-15 Ekim tarihleri arasında CNR Fuar merkezinde düzenlendi.

Türkiye’nin franchising alanındaki ilk ve tek fuarı olan Bayim Olur musun Fuarı rekorlara imza atarak sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında 22.000 m2 alanda 15. kez kapılarını açan fuarda, 269 marka, girişimcilerle bir araya gelerek bayilik görüşmeleri gerçekleştirdi; yeni anlaşmalara imza attı. 33.180 kişinin ziyaret ettiği fuarda Çin, Kanada, Fransa, Endonezya, Kore, Lübnan, Malezya, Filipinler, Rusya, İngiltere, Mısır, Arjantin, Tayland, İspanya, Avustralya, Meksika, ABD, Brezilya, Kolombiya ve Guatemala’dan gelen yatırımcılar ve heyetler Türk markalarına yoğun ilgi gösterdi.

Markalarla girişimcileri buluşturarak reel sektöre ve ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan fuar, firmaların franchise sayısını arttırdığı, birçoğunun da ilk çıkış, gelişim ve lansman noktası olma özelliğini taşıyor.

15. yılında yoğun katılım ve rekor ziyaretçi ile tamamlanan fuarın açılışı, Kalkınma Bakanı Sn. Lütfi Elvan, Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Sn. Egemen Bağış, Avrupa Franchise Federasyonu Başkanı Sn. Michael Eyre, Asya Pasifik Franchise Konfederasyonu Başkanı Sn. Dr. Alan Escalona, Dünya Franchise Konseyi -WFC Genel Sekreteri Sn. Dr. Hatem Zaki ve çok sayıda firma yetkilisinin teşrifleriyle gerçekleşti.

Özel bölümleriyle de beğeni toplayan Bayim Olur musun Franchising Fuarı, franchise veren markalara ürün ve hizmet konusunda destek olan tedarikçi firmaları ’Tedarikçi Özel Bölümü’nde sektörün tüm paydaşlarıyla buluşturdu. Ayrıca, Dünya Franchise Zirvesi kapsamında; Asya Pasific Franchise Konfederasyonu (APFC) ve Dünya Franchise Konseyi ile birlikte Avrupa Franchise Federasyonu (EFF) toplantılarına da ev sahipliği yapan fuar, 44 önemli ülkenin franchise dernekleri üye markaları ve yetkililerinin yanı sıra ekonomi bakanlarını İstanbul’da bir araya getirdi.

4 gün boyunca gerçekleştirilen seminerlerde hem ziyaretçi hem katılımcılara eğitici bilgiler verildi. Ünlü akınına uğrayan fuarı, İlyas Salman, Nuri Alço, Hakan Hatipoğlu, Ümit Erdim, Bülent Serttaş, Petek Dinçöz ve Kendi ziyaret etti.

Medyafors Fuarcılık Genel Müdürü Aycan Helvacıoğlu, "Medyafors olarak, yeni iş fırsatları arayan girişimcileri, franchise ağıyla büyümek isteyen markalarla bu yılda bir araya getirmekten dolayı gururluyuz. Franchising sistemine ve gelişimine önem veriyoruz. Fuara iş kurmak için gelen girişimciler patron olarak çıktılar. Bayilik vererek zincirleşmek isteyen markalar fuardan mutlu ayrıldılar. Binlerce görüşme gerçekleşti, bayilik sözleşmeleri imzalandı. Fuar ülke ekonomisinin gelişiminde 15 yıldır önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Büyüyen franchise hacmi ile Bayim Olur musun Franchising Fuar’ının m2 büyüklüğü, katılımcı sayısı ve ziyaretçi sayısı ile Dünya franchise fuarları arasında artık zirve yarışında önemli bir noktada.

Her sektörden katılımcının yer aldığı Bayim Olur musun Fuarı, franchise sektörünün nabzını tutmaya 16. yılında, 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında devam edecek." dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor