E-posta Listelerinizi INBOXVerify ile Otomatik Temizleyin!

INBOX’ın Kurucusu Emin Onur Genç, 'Ne kadar çok e-posta adresi, o kadar çok getiri' düşüncesiyle hareket eden firmaların, doğru veya geçerliliği olmayan adreslere ya da izinde olan kişilere gönderilen e-postalar nedeniyle tüm kampanyayı riske atabildiklerine dikkat çekiyor..

Şirketlerin kendi ve potansiyel müşterileriyle birebir iletişime geçmek amacıyla kullandığı e-posta pazarlama yönteminde malesef çeşitli hatalardan kaynaklı liste kayıpları yaşanabiliyor. E-posta pazarlama platformu INBOX’ın Kurucusu Emin Onur Genç'Ne kadar çok e-posta adresi, o kadar çok getiri' düşüncesiyle hareket eden firmaların, doğru veya geçerliliği olmayan adreslere ya da izinde olan kişilere gönderilen e-postalar nedeniyle tüm kampanyayı riske atabildiklerine dikkat çekiyor. 

INBOX’ın Kurucusu Emin Onur Genç, yapılan hatalı e-posta gönderimleri için şöyle söylüyor: “Örneğin 10 bin kişilik bir listeye gönderim yapıldığında, bunların yüzde 10’una karşılık gelen bini hatalı olabiliyor. Hatalı e-posta adreslerine yapılan gönderimler nedeniyle doğru adreslere yapılacak olanlar da olumsuz yönde etkileniyor. Dünyada e-posta konusunda bir otorite olarak bilinen ReturnPath’in raporuna göre listede yüzde 10 oranında hatalı e-posta adresi olduğunda, e-postaların yüzde 44’den fazlasına ulaşmayacağı gözler önüne seriliyor”.

Popülerliği gün geçtikçe artan e-posta pazarlama yönteminin, birçok ülkenin yanı sıra özellikle ABD gibi teknolojiyle içli dışlı ülkelerde uzun yıllardır kullanıldığından bahseden Genç, sözlerine şöyle devam ediyor: ”Ancak en çok yaşanan ‘geçersiz e-posta’ sorununun önüne bir türlü geçilemiyor. Dolayısıyla birçok firma, istemeden de olsa geri dönüşü olmayan yatırımlarda bulunabiliyor. Bu kapsamda e-posta pazarlama platformu INBOX, kullanıcılara sunduğu e-posta doğrulama sistemi INBOXverify ile tüm bu olumsuzlukların önüne geçilebilmesine olanak tanıyor”.

“Artık Hatalı e-posta Gönderimleri Olmayacak”

Dijital dünyanın en eski iletişim aracı olan e-posta’nın, günümüz ve geleceğin en önemli iletişim kanallarından biri olduğunu vurgulayan Emin Onur Genç, son yılların en fazla kullanılan dijital pazarlama yöntemlerinden biri haline gelen e-posta pazarlama ile artık hatalı gönderimlerin olmayacağını belirtti. Yılların deneyimi ve pazarın ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli çalışmalarda bulunduklarını belirten Genç, e-posta ulaşılabilirlik oranının daima yüksek olması için geliştirdikleri e-posta doğrulama sistemi INBOXverify’dan bahsetti.

“Düzenli olarak kontrol edilmeyen hiçbir e-posta listesi temiz olmuyor. Dolayısıyla e-posta gönderimi yapılan listelerde doğal yollarla her yıl yüzde 30’luk kayıp yaşanıyor. Bu nedenle uzun zamandır profesyonel temizleme işlemi uygulanmayan listeler, INBOXverify ile kolayca kontrol edilebiliyor. Bu kapsamda bir adım daha ileriye giderek dünyada ilk kez dileyen herkese useinbox.com/tr adresi üzerinden liste analizi özelliğini ücretsiz olarak sunuyoruz. Bu hizmet, listelerin yapay zeka yoluyla segmente edilebilmesini sağlayarak buna uygun tahmini sonuçlar veriyor. Böylece liste temizleme işlemine ihtiyaç olup olmadığı görülebiliyor”.

“INBOXVerify ile Yüzde 98 Temiz Listeler”

Liste temizleme işlemi yapılmadan e-posta pazarlama yönteminden faydalanmaya başlamanın aslında hiç ulaşılamayacak kişiler için büyük paketler satın almak anlamına geldiğini belirten Genç şunları kaydediyor: “Liste temizleme işlemi ekstra bir masraf değil, uzun vadede daha az yatırımla daha çok getirisi olan bir işlem. Sistem ile temizlenen listeler en az yüzde 98 oranında gönderime hazır oluyor. İçerisinde artık kullanılmayan (sunucu tarafından cevap alınamayan) tüm e-postalar temizlenerek, maksimum erişimi sağlayacak bir gönderime hazır hale geliyor. Sistemi kullanmak da oldukça basit. Listeyi sisteme yüklüyor, takibinde otomatik olarak ücretsiz analizin yapılmasının ardından sistem size listenizin ne düzeyde kirli olduğuna dair tahmini bir bilgi veriyor. Bu bilgiye istinaden isterseniz temizleme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz”. 

INBOXVerify'nin ücretsiz liste analizi özelliğinin yaratmış olduğu kayda değer sunucu ile IP masrafı ve iş yükünden de kısaca bahsetmek isteyen Genç sözlerini şöyle tamamalıyor: "Buradaki amacımız tüm rakiplerimizden farklı olarak sunulan özelliğin önemli bir yatırım ve geliştirme çalışması olmadan başarılmadığını anlatabilmek. INBOX olarak yalnızca verdiğimiz hizmetin kalitesini değil, içerisinde bulunduğumuz sektörde bir ar-ge yükümlülüğü üstlendiğimizi de bu şekilde çalışmalarla gösterebilmek niyetindeyiz. INBOXVerify yalnızca sisteme yapılan bir eklenti değil, bizim ekip olarak ortaya çıkardığımız ve henüz küresel pazarda eşi olmayan bir ürün. Dolayısıyla üstüne düştüğümüz ana noktalardan bir tanesi, ürünü pazarlamaktan ziyade firma olarak e-posta pazarlama sektöründe öncü konumumuzu tüm ilgililere gösterebilmek."

INBOXVerify hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz useinbox.com/tr/eposta-dogrulama/ web adresini ziyaret ederek ücretsiz bir hesap oluşturabilir, akabinde sistemi hemen test edebilirsiniz.

Haberimizi e-ticaret ve dijital pazarlama sektöründe faaliyet gösteren profesyonel reklamcılar, pazarlama yöneticileri ve girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor