Makineciler Uluslararası Pazarda Yeni İş Fırsatları Peşinde!

Metal işleme alanında dünyanın önde gelen fuarlarından EMO (Metal İşleme Makineleri ve Teknolojileri Fuarı), 18-23 Eylül tarihlerinde Türkiye’nin Makinecilerini 4. kez ağırladı. Detaylar haberimizde..

Metal işleme alanında dünyanın önde gelen fuarlarından EMO (Metal İşleme Makineleri ve Teknolojileri Fuarı), 18-23 Eylül tarihlerinde Türkiye’nin Makinecilerini 4. kez ağırladı. Almanya’da Türkiye sanayiini başarıyla temsil ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran “Almanya’da katıldığımız bu fuar bizim için uluslararası pazarda yeni iş fırsatları anlamına geliyor” dedi.

Metal İşleme ve Kaynak Teknolojisi alanında son teknoloji ürünler Almanya’nın Hannover kentinde buluştu. 150 binden fazla katılımcının ziyaret ettiği fuarın bu yılki ana gündem maddeleri Verimlilik, Esneklik ve İnovasyon oldu. Kesme ve şekillendirme makineleri, hassas ölçüm aletleri, bilgisayar teknolojileri, endüstriyel elektronik malzemeleri ve aksesuarları ile temel imalat teknolojilerine yönelik tüm yeniliklerin yakından takip edildiği fuarda Türk makineleri büyük ilgi gördü.

Makine ihracatımızda lider ülke olan Almanya’da katıldıkları organizasyonda Türkiye sanayiini başarıyla temsil ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran şunları söyledi: “Takım tezgâhları yıllık 700 milyon dolar ihracat rakamı ile toplam makine ihracatımız içinde başlıca ürün grupları arasında yer alıyor. Her yıl 60 milyon doların üzerinde takım tezgâhı ihracatı gerçekleştirdiğimiz Almanya’da katıldığımız bu fuar da bizim için uluslararası pazarda yeni iş fırsatları anlamına geliyor. Teknolojik ve ticari olarak stratejik ortağımız olan ülkelerle sektörel işbirlikleri konusundaki güçlü ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor