Milli Ar-Ge Öncüsü ATAR, 2,5 Milyon € Çekirdek Yatırım Aldı!

Risk Sermayesi şirketi DCP’den 2,5 Milyon Euroluk çekirdek yatırım alarak ayrılan ATAR, ATAR Labs isimli yeni şirket yapısıyla faaliyetlerini uluslararası ölçekte sürdürecek. Detaylar Haberimizde..

Türkiye’nin öncü siber güvenlik sağlayıcılarından Innovera tarafından geliştirilen ATAR, global bir marka olma yolunda ilerliyor. Risk Sermayesi şirketi DCP’den 2,5 Milyon Euroluk çekirdek yatırım alarak ayrılan ATAR, ATAR Labs isimli yeni şirket yapısıyla faaliyetlerini uluslararası ölçekte sürdürecek. Siber güvenlik için Türkiye’de geliştirilmiş en başarılı teknolojilerden birisi olan ATAR, milli Ar-Ge alanına da öncülük ediyor.

Türkiye’nin Ar-Ge gücünün en değerli örneklerinden biri olarak Innovera tarafından geliştirilen ATAR (Automated Threat Analysis and Response), uluslararası pazarlarda varlığını derinleştirmek üzere Diffusion Capital Partners’tan (DCP) Türkiye tarihinin en büyük çekirdek yatırımlarından birini aldı ve ATAR Labs adı ile şirketleşti.

Yeni vizyonunu küresel liderlik olarak belirleyen ATAR Labs, Türkiye’nin yanı sıra BAE, Kıta Avrupası ve İngiltere ofisleri ile çok uluslu bir operasyon başlatmaya hazırlanıyor. 2,5 milyon Euro’luk çekirdek yatırımla kurulan ATAR Labs’in liderliğini Innovera ortaklarından Burak Dayıoğlu, CEO olarak üstleniyor.

Güvenlik Operasyon Merkezlerini (SOC) daha hızlı, esnek ve akıllı bir yapıya kavuşturmak üzere geliştirilen ATAR’ın başarısını tüm dünyaya yaymayı amaçladıklarını ifade eden Dayıoğlu; “Hızlı dijitalleşme ile birlikte siber güvenlik kurumların ve ülkelerin en önemli güvenlik maddesi haline geldi. Bu anlamda Güvenlik Operasyon Merkezleri kritik ve zorlu bir role sahip. Sayıları kimi zaman günde 4.000’i bulan siber alarmları incelemeye ve yanıtlamaya çalışan bu merkezleri desteklemek üzere geliştirdiğimiz ATAR, Türkiye’deki başarısı ile kendini kanıtladı. Şimdi Diffusion Capital Partners’ın sağladığı 2,5 milyon Euro değerindeki yatırımla ATAR Labs’i bağımsız, rekabetçi ve yenilikçi bir kurum olarak küresel arenaya sunuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki ofislerimiz ve iş ortağı ağımızla Türkiye’de doğmuş bu güçlü teknolojiyi tüm dünyanın hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. 10 yıllık bir teknoloji şirketi olan Innovera’dan aldığı güç ve birikimle ATAR Labs’in yeni yolculuğunda hızlı bir başarı ivmesi elde edeceğine inanıyorum” dedi.

ATAR, kuruluşların farklı siber güvenlik ürünleri ve kabiliyetlerini bir arada çalıştırmaya imkan tanıyan yenilikçi bir siber güvenlik teknolojisi. Bu sayede kurumlar birbirinden farklı ürünler kullanıyor olsa dahi tek bir siber güvenlik çözümü ile etkin ve hızlı sonuçlar elde ediyor.

ATAR’ın Türkiye’nin uluslararası arenadaki gücüne ve itibarına katkı sağladığını ifade eden Dayıoğlu; “Günümüzde ülkelerin ve kurumların rekabetçiliklerini koruyabilmeleri için katma değerli teknoloji ve ürün geliştirmeleri gerekiyor. Kendini teknoloji üretmeye adamış bir ekibin ürettiği ATAR bu anlamda Türkiye’ye önemli bir değer kazandırıyor. Oluşturduğu bu değerin sonucunda da Türkiye’nin ilk teknoloji transferi hızlandırıcı ve tohum sermaye fonunu yöneten DCP’den Türkiye tarihindeki en büyük çekirdek yatırımlarından birini aldı. İnanıyoruz ki ATAR Labs, küresel ölçekte yeni başarılara imza attıkça ülkemiz için oluşturduğu değer ve sağladığı katkılar da artacak” şeklinde konuştu.

ATAR Labs hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.atarlabs.io web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.186 kişi okudu.
Kategori: Girişim Gelişmeleri, Yatırım
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor