TİAD: Türkiye’de Sanayi Yatırımlarını Artırmalıyız!

TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, Almanya’da gerçekleştirilen EMO Hannover 2017 Fuarı sonrası yaptığı açıklamada, dünyada takım tezgahları sektörünün büyüme trendinde olduğunu belirtti. Aydoğdu “Türkiye’de de aynı büyümeyi yakalamak için sanayi yatırımlarını artırmalıyız” dedi. Detaylar haberimizde..

Takım Tezgahları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu, Almanya’da gerçekleştirilen EMO Hannover 2017 Fuarı sonrası yaptığı açıklamada, dünyada takım tezgahları sektörünün büyüme trendinde olduğunu belirtti. Aydoğdu “Türkiye’de de aynı büyümeyi yakalamak için sanayi yatırımlarını artırmalıyız” dedi.

Ülke ekonomilerinde beklenen büyüme ve sanayileşmenin artışı, önümüzdeki yıllarda takım tezgahları sektörü için büyük fırsatlar yaratıyor. Takım Tezgahları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TİAD) yönetim kurulu üyelerininde arasında yer aldığı Avrupa Takım Tezgahları ve Aksesuarları Ticari Birliği'nin (CELIMO), EMO Hannover 2017 Fuarı sırasında düzenlediği uluslararası toplantısı birçok ülkeden gelen sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda takım tezgahları sektörünün geleceği ve hedefleri konuşuldu.

Hedef Pazarlar Büyüyor

CELIMO üyesi ülkelerinin hedef pazarları arasında yer alan Hindistan, ABD ve Japonya ülkelerinin sektör temsilcisi olan Hindistan Takım Tezgahları Üreticileri Derneği (IMTMA), Amerikan Üretim Teknolojileri Derneği (AMT), Japon Takım Tezgahları Distribütörleri Derneği (JMTDA) yetkilileri ülkelerindeki güncel durum hakkında bilgiler verdi. Avrupa ülkelerinde 2015 yılından bu yana üretim ve ticaret hacminin sürekli olarak artış göstermesi ve işsizlik oranlarında yaşanan yüzde 4’lük düşüş sektör açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Siparişlerde Yüzde 40 Artış

Toplantıda; Hindistan’ın üretime verdiği önem ile 2025 yılına kadar GSMH'deki üretim payının yüzde 25'e çıkarmayı planlandığı konuşuldu. Global çapta da takım tezgahları sektöründe alınan siparişlerde geçen seneye göre Ocak-Ağustos döneminde yüzde 40'lık bir artış yaşandığı belirtildi. Hindistan’ın özellikle demir yolu, savunma ve otomotiv sektörlerinde gerçekleştirilen yabancı sermaye ile ortak yatırımlar sayesinde büyük atılım yaptığı ve otomotiv endüstrisinde 2026 yılına kadar dünyada üçüncü sıraya yükselmeyi hedeflediği konuları üzerinde duruldu.

Dünya Trendi Yakalanmalı

Toplantıda verilen bir bilgide, Amerika’nın aldığı takım tezgahı siparişlerinde 2017 yıl sonunda yüzde 12,5, 2018 sonunda ise yüzde 4,5 artış beklendiği belirtildi. Japonya’da ise büyük firmalar başta olmak üzere otomotiv sektöründe fabrika ve ekipman yatırımının hızla artmaya devam ettiği masaya yatırıldı. Toplantının ardından TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu, tüm dünyada sanayi alanında büyüme ve yatırımın hızlı bir artış trendinde olduğunun, fakat Türkiye'de bu trendin yakalanamadığını belirtti. Sürekli bir büyüme için sanayi ile büyümenin önemli olduğunun altını çizdi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.747 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor