Dünya Teknoparkları İstanbul’da Buluşuyor

Dünya teknoparklarının bir araya geldiği IASP Dünya Konferansı toplantısı bu yıl Teknopark İstanbul, ODTÜ Teknokent ve İTÜ ARI Teknokent’ten oluşan Türkiye Teknoparkları Konsorsiyumu tarafından İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Detaylar haberimizde..

Dünya teknoparklarının bir araya geldiği IASP Dünya Konferansı toplantısı bu yıl Teknopark İstanbul, ODTÜ Teknokent ve İTÜ ARI Teknokent’ten oluşan Türkiye Teknoparkları Konsorsiyumu tarafından İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açılışını yapacağı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün ‘Gelecek’ oturumuna katılacağı konferans, 26-29 Eylül tarihleri arasında Swiss Hotel The Bosphorus’ta düzenleniyor. Konferansta, 50 ülkeden 500’den fazla katılımcı geleceğin stratejierini ve eğilimlerini tartışacak.

“Teknoparklar ve inovasyon ekosistemleri: Geleceğin stratejilerini ve eğilimlerini belirleme” temasıyla düzenlenen IASP 2017’de teknoparkların altyapı, finansman ve hizmet sektöründeki sorunlarının, ekosisteme dahil olan tüm kamu ve özel sektör kuruluşları, Ar-Ge firmaları, kuluçka girişimcileri, hukuki danışmanlar, mentörler, melek yatırımcılar, girişim sermayedarları, akademisyenler, fikri mülkiyet uzmanları ve teknoloji danışmanları ile ele alınması planlanıyor. Ayrıca konferans öncesinde yapılacak olan ön-konferansta Teknoloji Geliştirme Bölgeleri temel prensipleri üzerine alanında uzman teknopark yöneticileri tarafından bir seminer verilecek.

Türkiye’nin yanı sıra, dünyanın pek çok ülkesinden konuşmacıların yer alacağı 34. IASP Dünya Konferansı kapsamında; Bilim ve Teknoloji Parkları, bölgesel inovasyon ekosistemleri, geleceğe dair inovatif katma değer yaratma stratejileri, sinerji için yeni habitat modelleri, teknoloji geliştiren firmalar için yatırım ve finansal kaynaklara erişim modelleri, gelecekteki teknopark strateji ve eğilimleri gibi birçok sunum ve çalıştay gerçekleştirilecek.

1984 yılında kurulan ve merkezi İspanya’nın Malaga kentinde olan IASP, 2017 yılı itibariyle dünyanın 71 ayrı ülkesinden 371 tam üye teknoparka ve bu teknoparklarda yer alan 128 bin Ar-Ge şirketine hitap ediyor. Ayrıca, konferansa katılım için 25 Eylül’e kadar web sitesi üzerinden kayıt yapılabiliyor.

 IASP Dünya Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.iasp2017istanbul.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor