BAYKAR, Jet motorlu İHA'lar Üzerinde Çalışıyor!

İnsansız Hava Aracı Sistemleri (İHA) üreticisi BAYKAR Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar jet motorlu İHA'ların müjdesini verdi. Bayraktar, "4.5 ton kalkış ağırlığına sahip, Bayraktar'ın 5-6 kat büyüğü, daha hızlısı, daha çok yükseğe çıkabilen modeli üzerinde çalışıyoruz." diye konuştu. Detaylar

Türkiye milli silah ve savunma sistemlerinde hedef büyüttü. Jet motorlu insansız hava araçları geliyor. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasındaki en önemli adımlardan biri de milli savunma sistemleri. Milli savunma sistemleri içinde etkin bir rolü olan İHA'lar özellikle terörle mücadelede etkin kullanılıyor. 10-15 kadar hava aracı terör bölgelerinde görev yapıyor. Şimdi bu sistemlerin geliştirilmesi için çalışmalar hızlandı.

İnsansız Hava Aracı Sistemleri (İHA) üreticisi BAYKAR Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, insansız hava araçlarında müjdeyi verdi. İHA'dan daha büyüğü ve gelişmişi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Selçuk Bayraktar,  "4.5 ton kalkış ağırlığına sahip, Bayraktar'ın 5-6 kat büyüğü, daha hızlısı, daha çok yükseğe çıkabilen modeli üzerinde çalışıyoruz." diye konuştu.

Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde 30 adet Bayraktar İHA, faaliyete devam ediyor. 16 insansız silahlı Bayraktar ise teslim edilecek. Önümüzdeki dönemde bu rakamların artırılması planlanıyor.

BAYKAR Hakkında

Baykar Makina, 1984 yılında Makina Yük. Müh. Özdemir Bayraktar tarafından otomotiv sanayine yerlileştirmeye tabi hassas motor, pompa ve dişli kutusu parçalarının imalatı konusunda hizmet etme amacıyla kurulmuştur. 2000’li yıllara kadar Tofaş, Uzel Traktör, Mercedes Benz Türk A.Ş vb. otomotiv sanayiinin öncü firmalarına yan sanayi olarak faaliyetlerine devam etmiştir. Manuel kontrollü tezgâhlar ile üretim hayatına başlayan firma, zaman ayarlı röle donanımlı tezgâhlardan, delikli kart NC tezgâhları ve sonrasında gelişen CNC teknolojisine kadar teknolojik gelişime her zaman açık yapısıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. 

Havacılığa ve teknolojiye meraklı aile yapısı, robotik ve kontrol sistemlerinin havacılık dünyasında yaşattığı paradigma değişiminin sunduğu potansiyel ile birlikte BAYKAR, 2000’li yıllardan itibaren İnsansız Hava Aracı Sistemleri ve alt sistemlerinin milli olarak tasarlanıp üretilmesi amacıyla yoğun bir Ar-Ge çalışması sürecine girmiştir. Özellikle ithali füze rejimi kurallarına tabi olan aviyonik, güdüm ve kontrol sistemleri alanına yoğunlaşarak öz sermaye ile finanse edilen Ar-Ge faaliyetleri sonucu farklı tipte İHA Sistemleri’ni elektronik, yazılım ve tasarımıyla Milli ve Özgün bir şekilde geliştirerek ülkemizin hizmetine sunmaktadır.

İnsansız Sistemler teknolojisinin hızlı gelişimine paralel olarak Ar-Ge ve İmalat süreçlerinin iç içe geçtiği BAYKAR firması, hiyerarşik bir organizasyon yapısı yerine bilgi, motivasyon ve sonuç odaklı bir yapı ile faaliyetlerini sürdürmekte. Ayrıca esnek organizasyon yapısı, dinamizm ve motivasyonu yüksek ekip ruhu ile Bilgi Çağı konseptine uygun teknolojik sistemler geliştirmeye devam etmektedir.

Derleme haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor