287 Ar-Ge Projesine 201 Milyon Liralık Destek Verildi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun düzenlediği 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nin açılışına katıldı. İSTKA'nın 287 projeye verdiği 201 milyon liralık destekle inovasyonda öncü rol oynadığını dile getirdi. Detaylar haberimizde..

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun düzenlediği 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nin açılışına katıldı.  İSTKA'nın 287 projeye verdiği 201 milyon liralık destekle inovasyonda öncü rol oynadığını dile getirdi.

Bakan Elvan, 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nin açılışı sonrasında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) standını ziyaret etti. İSTKA'nın desteklediği son projeler hakkında bilgi alan Bakan Elvan, "İstanbul Kalkınma Ajansı, 7 yılda 287 Ar-Ge projesine toplam 201 milyon lira destek verdi. İSTKA, 'İnovasyon Lideri İstanbul'u Ar-Ge çalışmalarında slogan olarak kullanıyor. İSTKA, İnovasyon Lideri İstanbul'da öncü bir rol oynuyor" diye konuştu.

Açılışta yaptığı konuşmada ise kalkınma ajanslarının bugüne kadar binin üzerinde projeye destek verdiğine dikkat çeken Bakan Elvan, "Destek vermeye devam edecekler. Kalkınma ajansları aynı zamanda bölgesel yenilik stratejileri hazırlıyor ve uyguluyorlar. Şimdi de kalkınma ajansları bünyelerinde girişimci destekleme merkezleri kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ar-Ge'ye yatırımdan asla vazgeçmeyeceğiz "2023 Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için Ar-Ge'ye yatırımdan asla vazgeçmeyeceğiz" diyen Bakan Elvan, "Milli gelirin yüzde 3'ünü Ar-Ge'ye kaynak olarak aktarma hedefimiz var. Bugün yüzde 3'ü ayırsak, bu kaynağı kullanacak altyapıya sahip değiliz. Bu yüzden altyapıya sürekli yatırım yapacağız" diye açıklamada bulundu.

Bakan Elvan, araştırma altyapı merkezlerinin oluşturulmasına yönelik reform niteliğinde bir kanun yaptıklarını belirterek, "Üniversitelerin akreditasyon süreci devam ediyor. Bugün 120 bin araştırmacı var. 2023'te 300 bin olmalı" dedi.

Dünya Gazetesi kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorumlar

Nevzat KETECİ
Nevzat KETECİ
   Gerçekten kalkınma isteniyorsa, tüm ve asıl fikirler de bireysel olduğuna göre öncelikle mucitler buluşlarına patent alırken patent başvuru vekil masrafları peşin karşılansın ki mucidin başarısı gerçekten ülke ve dürüst isanlığın hizmetine sunulabilsin.
   Bu nedenle "görünen köye klavuz istemez" olmayan bireysel destek ve uygulamalarla mucidin emeği, buluş fikirleri ya ard niyetlere ya çöpe ya da mezara, yani önce patent vekil masrafları peşin desteklensin. Saygılarımla

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor