Türkiye’nin En Yenilikçi Toplulukları Bu Kampta Buluştu!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği Hack’n Break Açık İnovasyon Kampı hackathonlar, workshoplar ve seminerler ile tüm hızıyla devam ediyor. Detaylar haberimizde..

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği Hack’n Break Açık İnovasyon Kampı; bu yılda gerçekleştirdiği hackathonlar, workshoplar ve seminerler ile tüm hızıyla devam etti.

Açık İnovasyon Derneği tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin yenilikçi, tasarımcı, yazılımcı 1000’den fazla topluluğunun buluştuğu kamp dopdolu bir program ile başladı. Kamp boyunca 300’den fazla konuşmacı ve eğitmen ile 180 workshop ve seminer düzenlendi. 

19-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen kampın ilk 3 gününde gerçekleşen etkinlikler arasında Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnterneti başlıklarında Airties Gömülü Sistem ve Firmware Mühendisi Timuçin Anuşlu tarafından seminerler verildi. Temsa tarafından düzenlenen veri bilimi datathonu, ve robot yarışması ile yazılımcılar kıyasıya rekabet etti. 

İyzico Yazılım Geliştirme Pratikleri Ustası Lemi Orhan, “Tutkulu Yazılımcının Galaksi Rehberi” başlığı ile verdiği seminerde yazılımda ustalaşmak isteyenlerle tecrübelerini paylaştı.

Kampın 3. gününde gerçekleşen Mikro Tasarım konularında verilen eğitimlerde katılımcılar ile kullanıcı dostu tasarımın detayları tartışıldı. Kamp boyunca ayrıca yazılımcılara ScalaJS, Linux, Python gibi teknolojileri hakkında uygulamalı eğitimler verildi.  

2017 yılının ana temalarından olan temiz enerji konusunda ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) temsilcileri tarafından rüzgar türbinleri, yenilenebilir enerji kaynakları ve Ar-Ge çalışmalarına dair dinleyicilere bilgi aktarıldı.

Uluslararası Koçluk Federasyonu tarafından gün boyu verilen çeşitli workshoplarda katılımcılarla interaktif çalışmalar gerçekleştirdi.

İş hayatının yanında sağlıklı yaşamın ve hayal gücünün önemine de dikkat çekilen konuşmalarda, Coraline Chapatte ve Orçun Madran tarafından workshoplar verildi. Emre Alettin Keskin, Halit Soysal ve Ayşıl Tokcan tarafından Yapabilirim Meclisi, Nasıl İnandırıcı Olunur ve Hikaye Anlatımı konularında interaktif sohbetler gerçekleştirildi.

Gündüz gerçekleşen yoğun eğitimlerin ardından etkinlikler deniz aktiviteleri ve forumlar ile gece yarısına kadar devam etti. Böylece katılımcılara akşam aktiviteleri ile hem eğlenme hemde dinlenme fırsatı verildi.

Hack’n Break Açık İnovasyon Kampı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor