Türkiye "TRAI" İle Yapay Zekada İnisiyatif Alacak!

Yapay zeka teknolojisi hakkında tüm gelişmeleri takip etmek ve Türkiye’nin bu alandaki detaylı arşivini oluşturmak amacıyla kurulan “Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI)”, ilk TRAI Meet-Up toplantısını İTÜ Magnet’te gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..

Yapay zeka teknolojisi hakkında tüm gelişmeleri takip etmek ve Türkiye’nin bu alandaki detaylı arşivini oluşturmak amacıyla kurulan “Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI)”, ilk TRAI Meet-Up toplantısını İTÜ Magnet’te gerçekleştirdi.

Türkiye’de bir ilk olan “Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI)”, ilk TRAI Meet-Up toplantısı 120’den fazla profesyonelin kaılımıyla İTÜ Magnet’te gerçekleşti. Açılış konuşmasını, GelecekHane’nin Kurucusu ve Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifin fikir babası Halil Aksu’nun yaptığı etkinlikte, yapay zeka teknolojileri her yönüyle masaya yatırıldı. İki yerli yapay zeka girişimcisinin çözümlerini ve teknolojilerini paylaştıkları toplantıda, Microsoft Türkiye’nin Baş Evangelisti Cavit Yantaç’ın yanı sıra Microsoft ve Gartner’da Yönetici Ortak (Executive Partner) olarak görev yapan Yunus Özdemir de yapay zeka vizyonları hakkında oldukça çarpıcı öngörülerde bulundurlar.

Yapay zekanın, 21. yüzyılın ilk yarısında kazanan ile kaybedenler arasında belirleyici bir unsur olacağına dikkat çeken Halil Aksu, “Yapay zeka konusunda yetkinliklerini geliştirenler yol alacak, aradaki farkı açacak ve bir üst medeniyete doğru evirilecekler. Yapay zekayı değerlendiremeyenler ise, ister şirket, ister devlet, ister toplum olsun; geri kalacak, rekabet etmekte zorlanacak ve zaman içinde büyük zorluklar yaşayacaklar. Bundan dolayı Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi son derece önemlidir” diye konuştu.

“Dünya Çapında Olan Bitenler Yine Bu Portal Üzerinden Takip Edilebilecek”

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi bünyesinde Türkiye’nin tüm yapay zeka girişimcilerin envanterinin bulunacağını aktaran Halil Aksu, “Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi sayesinde yapay zeka ile ilgili tüm akademisyenler listelenecek, bu alanda teknoloji geliştiren firmalar gösterilecek, inisiyatife destek veren özel ve kamu sektörü şirketleriyle birlikte sivil toplum kuruluşları tanıtılacak. Yapay zeka alanında Türkiye’deki eğitimler, atölyeler ve konferanslar burada duyurulacak, zengin içerikler paylaşılacak. Dünya çapında olan bitenler yine bu portal üzerinden takip edilebilecek” dedi.

Her ayın üçüncü çarşamba günü İTÜ Magnet’te saat 18:00 – 20:00 arasında düzenlenmeye devam edecek TRAI Meet-Up toplantılarında yapay zeka tartışılmaya devam edecek.

Herkesin ücretsiz olarak katılabileceği toplantılarda açık bir paylaşım ortamı sunulacak ve www.turkiye.ai web sitesinden konuyla ilgili tüm gelişmeler takip edilebilecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor