Uzakdoğulu Yatırımcılar Türkiye’ye Davet Edilecek!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği tehdidinin ardından Uzakdoğu'ya kritik bir ziyaret gerçekleşecek. Başbakan Binali Yıldırım beraberindeki işadamları heyetiyle 21-22 Ağustos'ta Singapur'a, 23-24 Ağustos'ta ise Vietnam'a resmi ziyarette bulunacak. Detaylar haberimizde..

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği tehdidinin ardından Uzakdoğu'ya kritik bir ziyaret gerçekleşecek. Başbakan Binali Yıldırım beraberindeki işadamları heyetiyle 21-22 Ağustos'ta Singapur'a, 23-24 Ağustos'ta ise Vietnam'a resmi ziyarette bulunacak.

,

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur ve Vietnam ziyaretleri öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Singapur'da başbakan ve cumhurbaşkanı ile görüşeceğim. Singapur stratejik ortak saydığımız bir ülkedir. Vietnam da bu geziye önem veriyor. Biz de veriyoruz" dedi. 

Başbakan Yıldırım'ın, Türkiye'nin Sektörel Diyalog Ortağı olduğu ASEAN üyesi olan Singapur ile Vietnam'a yapacağı ziyaretlere ilişkin Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Sayın Başbakanımızın Güneydoğu Asya bölgesinin dinamik ve hızla büyüyen ekonomileri konumundaki bu iki ülkeyi ziyaretlerinin ikili ilişkilerimiz ile çok taraflı platformlardaki işbirliğimizin daha da güçlenmesine vesile olması beklenmektedir" denildi.

Başbakan YıldırımVietnam'da da mevkidaşı Nguyen Xuan Phuc ve Vietnam Ulusal Meclis Başkanı Nguyen Thi Kim Ngan ile bir araya gelecek. 39 yıl sonra Başbakan düzeyindeki ilk ziyaret olan Vietnam’da STA imzalanması bekleniyor. Singapur'da da mevkidaşı Lee Hsien Loong ve ülkenin Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng'le görüşecek. Türk ve Singapur iş çevrelerinin bir araya geleceği Türkiye-Singapur İş Forumu'nda Uzakdoğulu yatırımcılar Türkiye’ye davet edilecek.

Sabah kaynaklı haberimizi okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor