Türkiye Artık Dünya Standartlarında Küresel Rekabet Gücüne Sahip!

"Ticari ve Ekonomik İşbirliğinde Yeni Dönem" başlığıyla İzmir'de düzenlenen Türkiye - Rusya İş Forumu'nun açılış oturumunda konuşan Faruk Özlü, Türkiye'nin artık dünya standartlarında küresel rekabet gücüne ve güçlü sektörlere sahip olduğunu kaydetti. Detaylar haberimizde..

Ege İhracatçı Birlikleri ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda "Ticari ve Ekonomik İşbirliğinde Yeni Dönem" başlığıyla İzmir'de düzenlenen Türkiye - Rusya İş Forumu'nun açılış oturumunda konuşan Faruk Özlü, Türkiye'nin artık dünya standartlarında küresel rekabet gücüne ve güçlü sektörlere sahip olduğunu kaydetti. 

Bakan ÖzlüTürkiye ile Rusya arasındaki dış ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini belirterek, İzmir'de düzenlenen Türkiye - Rusya İş Forumu'nun yeni dönemin temellerinin atılması anlamında son derece önemli olduğunu bildirdi.  

Türk-Rus ilişkilerinin her açıdan önemli ve değerli olduğunu kaydeden Bakan Özlü, gelecekte de iki ülkenin iş birliğinin artarak devam edeceğini vurguladı. İki ülke arasında tarımdan enerjiye, teknolojiden turizme, eğitimden sanayiye kadar, çok geniş bir yelpazede uzun yıllara dayanan ticari ilişkiler bulunduğunu dile getiren Özlü, "Türk işadamları ve Türk özel sektörü, Rusya Federasyonu'ndaki paydaşlarıyla, ortaklarıyla ve partnerleriyle, her koşulda iyi ilişkiler içinde olmuşlardır." dedi. 

Türk İşadamlarının tüm dünyada fark yaratan işlere imza attığını vurgulayan Özlü, Türkiye'nin artık dünya standartlarında küresel rekabet gücüne ve güçlü sektörlere sahip olduğunu kaydetti. 

Haberin tamamı için: http://www.sanayi.gov.tr/haber.html?haberId=920ae0f8-4c57-4ab1-bfad-9fdff5f80919

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor