Türkiye'nin İlk Yenilenebilir Enerji Lisesi Eğitime Başlayacak!

Türkiye'nin kendi enerjisini üreten ve yenilenebilir enerji eğitimi veren ilk ve tek meslek lisesi, yeni eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye'nin kendi enerjisini üreten ve yenilenebilir enerji eğitimi veren ilk ve tek meslek lisesi, yeni eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın 'dünyaya örnek' olarak duyurduğu Eryaman Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, açılış için gün sayıyor. Lise, Milli Eğitim (MEB), Enerji Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile yapıldı.

'Yeşil Lise' ismi verilen okul, komşu ülkelerdeki yenilenebilir enerji eğitmenleri için de merkez olacak. Ankara'daki lisede; elektrik, ısınma gibi kullanılan tüm enerji, güneş ve rüzgardan sağlanacak. Aynı zamanda uluslararası öğretmenlerin eğitim vereceği meslek lisesinde öğrenciler, okulu bitirdiklerinde 'yenilenebilir enerji uzmanı' olacak.

Türkiye'de İlk Çevre Dostu Kamu Binası

Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında, kamu sektörü için örnek oluşturacak Milli Eğitim Bakanlığı'na ait okul yerleşkesinin tasarımı, bütünleşik bina tasarımı yaklaşımıyla gerçekleştirildi. Lise, Türkiye'de ilk çevre dostu kamu binası olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Okulda yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacak. Enerji verimliliği yüksek mekanik ve havalandırma stratejileri uygulanarak enerji tasarrufu sağlanacak. Yüksek izolasyon yapılan binada otomasyon ile kontrol sağlanacak. Yenilenebilir enerji kaynağı olarak solar elektrik sistemi ve rüzgar türbininin bulunduğu, yıllık toplam enerji ihtiyacının yüzde 80'ini bu kaynaklardan karşılayacak okulda, normal bir okul binasına göre yüzde 70 enerji tasarrufu sağlanacak.

Sabah kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor