Yüksek Güven Kültürüne Sahip Şirketler Rakiplerini Geride Bırakıyor!

Great Place to Work tarafından yapılan “For All Workplaces: Better for Business” araştırmasına göre, iş yeri kültürünü ayrım yapmaksızın herkes için mükemmel hale getiren şirketlerin yıllık hisse senedi getiri performansları, S&P 500 şirketlerine göre yüzde 35 oranında daha iyi. Detaylar haberimizde

Yoğun rekabet ortamında birbirleriyle kıyasıya mücadele eden şirketler, çalışanlarına daha fazla yatırım yapıyor. Great Place to Work tarafından yapılan “For All Workplaces: Better for Business” araştırmasına göre, iş yeri kültürünü ayrım yapmaksızın herkes için mükemmel hale getiren şirketlerin yıllık hisse senedi getiri performansları, S&P 500 şirketlerine göre yüzde 35 oranında daha iyi.

Küresel ölçekte kurum kültürü üzerine danışmanlık, analiz ve araştırmalar yapan Great Place to Work, şirketlerin yüksek güven kültürü ile elde edebilecekleri başarılara dikkat çekiyor. Great Place to Work tarafından yapılan yeni araştırma, çalışanın kim olduğuna ve şirket için ne yaptığına bakılmaksızın tüm çalışanları kapsayacak mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturan şirketlerin daha hızlı ve istikrarlı büyüdüğünü gösteriyor. Çalışanlarının tamamı için mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturabilen şirketlerin, diğerlerine göre daha iyi bir borsa performansı yakaladığı görülüyor.

S&P 500’e Oranla %35 Daha İyi Getiriye Sahipler

Great Place to Work tarafından gerçekleştirilen “For All Workplaces: Better for Business” araştırması, iş yeri kültürünü “Herkes İçin” mükemmel yapan şirketlerin hisse senedi getirisi performanslarının S&P 500 şirketlerini geride bıraktığını gözler önüne seriyor.

For All Score metodolojisi temel alınarak değerlendirilen 2017 Fortune 100 sıralamasına giren en iyi işverenlerin, son üç yıl içerisinde S&P 500’e (Standard&Poor's) oranla yüzde 32 daha iyi performans elde ettikleri görülüyor. Bu şirketlerin son beş yıl içerisinde yıllık hisse senedi getirilerinin ortalama yüzde 19,7 olarak gerçekleştiği, S&P 500 şirketlerinin ise yüzde 14,6’da kaldığı görülüyor.

Çalışanların Gerçek Potansiyelleri Şirketlerin Kârlılığını Etkiliyor

Analiz sonuçları, şirketlerin daha hızlı bir gelir artışı, ekonomik performans ve kârlılık elde etmelerinin çalışanlarının gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmalarına bağlı olduğunu gösteriyor. Bu potansiyelin ortaya çıkarılması da tüm çalışanlar için mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturulmasından geçiyor.

İnsana Değer Veren Şirketler Ekonomik Olarak Daha Hızlı Büyüyor

Yüksek güven temeli üzerinde yükselen, insani dokunuşları olan iş yerlerinin sürdürülebilir başarıyı yakalayacaklarını belirten Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Küresel düzeyde yaptığımız yeni araştırmamız, şirketlerin rekabet güçlerini geliştirebilmeleri için iş yeri kültürünün herkes için tasarlanması gerektiğine işaret ediyor. Herkes için mükemmel bir iş yeri oluşturabilen şirketler, ekonomik açıdan daha başarılı oluyor ve yoğun rekabette rakiplerini geride bırakıyor. Analizler, çalışanların tüm potansiyellerinin ortaya çıkarılıp geliştirilmesinin başarı için belirleyici olduğunu kanıtlıyor.” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor