Sabancı Üniversitesi SUCOOL Girişimcileri, Londra’da!

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu bünyesinde faaliyet gösteren ön kuluçka merkezi SUCool tarafından destek alan girişimciler Londra'ya düzenlenen turda, teknoloji devleri ile görüşme ve demo gününde girişimlerini tanıtma fırsatı yakaladılar. Detaylar haberimizde..

Sabancı Üniversitesi Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi SUCOOL tarafından desteklenen girişimciler, Londra’ya düzenlenen tur ile dünya çapında girişim hızlandırma merkezleri, melek yatırımcılar, risk sermayesi yatırım firmaları ile görüşme ve demo gününde girişimlerini tanıtma fırsatı yakaladı.

Sabancı Üniversitesi Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi (SUCOOL),2017 döneminde destek verdiği 5 girişimi 3-7 Temmuz 2017 tarihleri arasında Londra’ya götürdü.

Londra kampı kapsamında; atölye çalışmaları, yatırımcı ve VC sunumları ile kuluçka ve hızlandırma merkez ziyaretleri gerçekleştirildi. Ayrıca, tüm startupların sahne aldığı bir Demo günü organize edildi.

Londra kampının ilk gününde girişimciler, ilk olarak Revo Capital’in eski CFO’su Ömer Nurlu’nun uygulayıcılığındaki “Startup Finance” atölyesine katıldılar. Aynı günün ikinci oturumunda ise girişimciler, ülkemizin en başarılı oyun şirketlerinden Gram Games’in Londra ofisine misafir olup Londra ve İngiltere ekosistemi hakkında bilgi alma fırsatı yakaladılar. Ayrıca Londra merkezli Avant Ventures'in yöneticisi Adhrita Nowrin’e projelerini anlatarak geri bildirim aldılar.

Londra kampının ikinci gününde sırasıyla Erdem Yurdanur (Mackolik.com’un kurucusu) ve Bülent Boytorun (Floor 11 & Zap Medya’nın kurucusu) ile biraraya gelerek İngiltere’de startup kurmak ve olası girişim fırsatları hakkında fikir paylaşımında bulundular. Günün son oturumda ise girişimcilerimiz Londra merkezli Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi Founders Factory’e konuk olarak İngiltere’deki hızlandırma programlarına katılım şartları hakkında bilgi sahibi oldular.

Kampın üçüncü gününde ise ilk olarak Capital Enterprise CEO'su John Spindler'in karşısına çıkarak projelerini sunma ve İngiltere’de yatırım alabilme şanslarına ilişkin geribildirim alma imkanı buldular.

Londra kampının son iki gününde ise sırasıyla dünyanın en iyi hızlandırma programlarından Techstars’ın Londra ofisi, Londra'da startup kurmak/büyütmek isteyen girişimcilere ücretsiz danışmanlık desteği veren kamu destekli London & Partners kurumu, Avrupa'nın en büyük FinTech Kuluçka Merkezi olan Level39 ile Londra merkezli dijital teknoloji ajansı Mind The Ad’e konuk oldular. Burada gerek globale açılma süreçleri gerekse Londra ekosistemine ilişkin dinamiklere ilişkin detaylı bilgiler edindiler. Kampın son gününde ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Londra Ticaret Ateşesi Sayın Aytuğ Göksu ziyaret edildi ve Ekonomi Bakanlığı’nın girişimcilerin yerelden globale giden yolda sağladığı destekler hakkında bilgi alındı.

SUCOOL’un Londra kampına katılan start-up’lar şunlardır:

  1. Kolay Restoran (EasyPos): restoranlar için bulut tabanlı sipariş, stok, personel, satış ve kasa takip uygulamaları geliştirmekte olup hali hazırda 40 farklı restoran tarafından kullanılmakta.
  2. Appvice: bireylerin diyet ve sağlık, kariyer ve kişisel gelişim ile psikoloji ve anne-çocuk sağlığı gibi konularda istedikleri yerden danışmanlık ve koçluk desteği alabileceği mobil uygulamalar geliştirmekte. Beta sürümü 2000 kişi tarafından kullanılmakta.
  3. Tarifebilir: tüm GSM ve ADSL internet tarifelerinin online olarak karşılaştırabilmesi ve ihtiyaca uygun tarifelerin seçilerek başvuru yapılabilmesini sağlayan web platformu. Şu ana kadar 35.000’den fazla kişi Tarifebilir.com aracılığıyla tarife seçmiş.
  4. Woi Sport: Amatör futbolcular için anlık performans analizleri sunan teknolojik altyapılar sunar. Hali hazırda 50’den fazla sporcu tarafından kullanılmakta.
  5. Annemisin.com: hamilelerin ve 0-7 yaş arası bebeği olan annelerin ve babaların her türlü bilgiyi kişiselleştirilmiş olarak tek bir yerde bulabilecekleri web platformu. Günlük 3000 kişi tarafından ziyaret edilmekte.

SUCOOL hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz sucool.sabanciuniv.edu web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor