TBD’den, İnternet Tabanlı Sosyal Proje Atağı!

Türkiye Bilişim Derneği’nden (TBD) internet tabanlı sosyal proje atağı. Bilişimde Türkiye’nin öncüsü olan TBD, internet üzerinden halka açık video konferanslarla uzman konuklar eşliğinde toplumsal konulara değinecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye Bilişim Derneği’nden (TBD) internet tabanlı sosyal proje atağı. Bilişimde Türkiye’nin öncüsü olan TBD, internet üzerinden halka açık video konferanslarla uzman konuklar eşliğinde toplumsal konulara değinecek. TBD, Herkes İçin Kütüphane Projesi (HİK) ile gerçekleştirdiği işbirliği programı çerçevesinde “HİK-TBD Webinarlar Serisi” düzenlenmeye başlıyor. 

TBD, internetin doğru kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturmak için yeni bir projeye imza atıyor. Türkiye’deki kütüphanecik anlayışına yeni bir soluk getiren HİK Projesinin, TBD iş birliği içerisinde devam ettireceklerini söyleyen TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, “Türk halkı internet kullanımında dünya liderliğine doğru yol alıyor. İnternet sadece genel kullanıcı için sosyal medya paylaşımlarından ya da oyun oynamaktan ibaret değildir. İnternet toplumsal duyarlılığı arttırmak, bilinçlendirmek ve topluma fayda sağlayan projelerle pozitif olarak kullanılmalı. Ülkemizde internetin doğru ve yararlı bir şekilde kullanılabileceğini halka uygulamalı olarak göstermeliyiz. Biz de TBD olarak, internetin doğru kullanılmasını göstermek için örnek bir projeye destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

TBD, HİK ile toplumsal duyarlılığı arttırmak, internetin doğru kullanımını göstermek için TBD-Webinar serisi hazırladı. Sunum yapanın görüntülü, katılımcıların ise sesli ve yazılı olarak katılabildiği webiner etkinliğinin ilki, Prof. Dr. Betül Ulukol’un çocuğa yönelik kötü muamelenin neleri kapsadığı, çocukluk döneminde yaşanan istismar ve ihmalin yakın ve uzun dönem etkileri, çocukları şiddetten ve kötü muameleden korumak için neler yapmak gerektiği, Türkiye’de halen var olan çocuk korumak uygulamaları başlıkları kapsamındaki "Çocuk İstismarının Önlenmesi" üzerinden oldu.  

TBD ve HİK işbirliği içerisinde 15 günde bir tekrarlanması planlanan etkinliğin ikincisi “Sosyal Medyada Riskler ve Güvenlik” olacak ve 1 Ağustos 2017 saat 10.00’da gerçekleşecek. Türkiye’de acilen ele alınması gereken ve toplumu yakından ilgilendiren konuların işlendiği webinardan 6 tane daha düzenlenmesi planlanıyor.

Webinarı izlemek isteyenler www.tbd.org.tr web adresi üzerinden gelecek programların duyurusunu takip edebilirler

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor