Gayrimenkul Danışmanlarının Aşina Olduğu Değerli Bilgiler

Gayrimenkul danışmanları emlak sektöründe profesyonel hizmet verdiği için bu alanda eşsiz bir tecrübe ve bilgiye sahiptir. Peki gayrimenkul danışmanlarının en çok aşina olduğu bilgiler neler? Detaylar haberimizde..

Konu emlak olduğunda gayrimenkul danışmanlarının herkesten fazla bilgiye sahip olduğu bilinen bir gerçektir.

Gayrimenkul danışmanları emlak sektöründe profesyonel hizmet verdiği için bu alanda eşsiz bir tecrübe ve bilgiye sahiptir. Satılık ya da "Kiralık Daire" arayan ya da evini satmak isteyen bir kişinin araştırarak öğrendiklerinden çok daha fazlasını bilirler. Emlak danışmanları hizmet verdikleri bölgede emlak pazarını etkileyebilecek gelişmelerin tamamına hakimdirler.

Uzman bir gayrimenkul danışmanı bölgedeki mevcut yatırımları ve yakın zaman içerisinde yapılacak yeni okul hastane gibi fiyat farkı yaratabilecek tüm gelişmeleri takip eder ve yeni konut projeleri henüz plan aşamasındayken bilgi sahibi olurlar. Gayrimenkul danışmanları konut fiyat trendlerini yakından takip ederek yakın gelecek için fikir sahibi olurlar. 

İşte Gayrimenkul Danışmanlarının Aşina Olduğu Bilgiler

İlçe ya da semt seçimine karar vermiş olan ve satılık veya kiralık ev arayan kişiler emlak sitelerine girerek burada aradıkları kriterlere uygun bir ev arayışına başlarlar. Ev arayışında olanlar araştırma sürecine emlak sitelerinde başlar. Ancak gayrimenkul danışmanlarının portföylerinde internet üzerinde yer almayan evlerin de var olduğunu unutmayın. Yayınlanma aşamasında olan ve aradığınız kriterlere uygun bir gayrimenkulü emlak danışmanlarını telefonla arayarak bulmanız mümkün.

Bir evin satış fiyatını belirlemekte uzman olan gayrimenkul danışmanları evin satış fiyatını belirlerken geniş bir kriter listesi kullanırlar. Lokal ve ulusal emlak fiyat trend bilgileri, bina özellikleri, lokasyon, manzara ve ulaşım olanakları gibi birçok kriter ve daha fazlası…

Gayrimenkul danışmanları her evin benzersiz olduğunu ve doğru fiyattan nasıl iyi pazarlanacağını herkesten iyi bilir. Başarılı bir emlak satışı için pazarlama yöntemlerini aktif olarak kullanan emlak danışmanları en doğru alıcıyı bulma konusunda uzmandırlar.

Gayrimenkul danışmanları müşterilerin ya da potansiyel müşterilerin aradığı gayrimenkul tipine göre en uygun seçeneği bulmakta uzmandırlar. Alıcı ya da satıcı taraf arasında olabilecek anlaşmazlıklarda ya da sözleşmede yer alan pürüzlerde arabulucuk yaparlar.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.758 kişi okudu.
Kategori: Araştırma / Rapor
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor