Hollanda’da “Yılın Fabrika Yöneticisi” Ödülünü Bir Türk Aldı!

Türk kimya sanayisinin lider kuruluşu Organik Kimya, Hollanda’da örnek bir başarıya imza attı. Organik Kimya’nın Hollanda’nın Rotterdam kentindeki fabrikasında görevli Fabrika Müdürü Emre Kaya, Petrochem Platformu tarafından verilen “Yılın Fabrika Yöneticisi” ödülünü kazandı. Detaylar haberimizde..

Türk kimya sanayisinin lider kuruluşu Organik Kimya, Hollanda’da örnek bir başarıya imza attı. Organik Kimya’nın Hollanda’nın Rotterdam kentindeki fabrikasında görevli Fabrika Müdürü Emre Kaya, Petrochem Platformu tarafından verilen “Yılın Fabrika Yöneticisi” ödülünü kazandı.

Yılın Fabrika Yöneticisi Ödülü, Merkezi Hollanda’da bulunan ve Hollanda Kimya Sanayicileri Derneği (VNCI), Hollanda Tank Depolama Şirketleri Birliği (VOTOB), Deltalinqs ve Rotterdam Liman İşletmesi tarafından kurulan Petrochem Platformu tarafından, kimya sektöründe çalışan başarılı yöneticileri cesaretlendirmek ve bu alanda kariyer yapmak isteyen üniversite öğrencilerini özendirmek amacıyla 10 yıldır veriliyor.

Haziran ayında Rotterdam kentinde gerçekleştirilen törende “Yılın Fabrika Yöneticisi” ödülü ise Türkiye’de 1924 yılından beri faaliyet gösteren Organik Kimya’nın 36 yaşındaki Rotterdam Fabrika Müdürü Emre Kaya’ya verildi.

Sistem Yönetimi Başarı Getirdi

Petrochem’in 6 kişiden oluşan jüri üyelerinin, kongre gecesine katılan konukların ve internet sitesi üzerinden yapılan oylamaya katılanların verdiği oyların sonucunda Emre Kaya, Organik Kimya’ya ait Rotterdam Kimya Fabrikası’ndaki tüm üretim sisteminin entegrasyonunu sağladığı, ileri uygulamalarıyla örnek bir tesis haline getirmesi sonucunda ödüle hak kazandı.

Rotterdam’daki Diğer Fabrikalara Örnek Oldu

Emre Kaya, törende yaptığı konuşmada “Amacımız güçlü bir yapılanma ve sürdürülebilir gelişim oldu” diyerek, işletmede çalışanların gelişimlerine, iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verdiklerini vurgulayarak çalışan memnuniyeti ve iş güvenliğine verdikleri önemle Rotterdam’daki şirketlere örnek olduklarını söyledi.

Türkiye’de 1924 yılından beri faaliyetlerini sürdüren sektörünün lider kuruluşu Organik Kimya, Rotterdam fabrikasını 2007 yılında faaliyete açtı. 16 yıllık profesyonel yöneticilik geçmişi olan Emre Kaya, daha önce Organik Kimya’nın Türkiye’deki fabrikasında görev aldı. 2011 yılında Organik Kimya Rotterdam Fabrikası’nda görev alan Kaya, 2015 yılından beri fabrika müdürlüğü görevini yürütüyor. Emre Kaya iş güvenliği, verimlilik, müşteri ve çalışan memnuniyeti alanlarında gösterdiği gelişim ile bu ödülü almaya hak kazandı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor