Türkiye'den 2 Girişim Global "Fintech 250" Listesinde!

Dünyanın en büyük finansal kurumları ve en başarılı fintech girişimcileri bir araya gelerek fintech sektörünün en iyilerini açıkladı. Dünyaca ünlü araştırma şirketi CB Insights’ın hazırladığı “The Fintech 250” adlı rapordaki listede, Türkiye’den sadece iyzico ve Paraşüt yer aldı. Detaylar..

Dünyanın en büyük finansal kurumları ve en başarılı fintech girişimcileri bir araya gelerek fintech sektörünün en iyilerini açıkladı. Dünyaca ünlü araştırma şirketi CB Insights’ın hazırladığı “The Fintech 250” adlı rapordaki listede, Türkiye’den sadece iyzico ve Paraşüt yer aldı.

Dünyaca ünlü araştırma şirketi CB Insights, “The Fintech 250” adlı raporunu yayımladı. Dünyanın en büyük finans kurumlarının ve en başarılı fintech girişimcilerinin bir araya gelerek sektörün en iyi 250 fintech firmasını açıkladığı rapordaki listede, Türkiye’den sadece iyzico ve Paraşüt yer aldı. Kolay ve güvenli ödeme şirketi iyzico ve küçük ve orta ölçekli işletmeler için geliştirilen online ön muhasebe programı Paraşüt, listeye aday olan 23 ülkedeki 2000’den fazla şirketin önüne geçti. Listede yer alan şirketler web raporları, ortaklıkları, çalışan sayıları, pazar payları, finansal verileri ve yatırım durumları göz önünde bulundurularak seçildi.

Büyük yatırımcılar, kurumsal şirketler, bankalar ve medya kuruluşları için büyük bir kaynak olarak görülen Fintech 250 raporunda, fintech sektörünün geleceği de değerlendirildi. Sektörün önümüzdeki 10 yıl içerisinde geçtiğimiz yıllarda kaydettiği dönüşümden çok daha büyük bir dönüşüme uğrayacağı belirtildi. Bu büyük dönüşümün, özellikle startup’lar tarafından meydana geleceği vurgulandı. “The Fintech 250” raporunda yer alan 250 firmanın 2016’daki toplam kazancı 14 milyar dolar olarak belirlendi.

Teknoloji ve finansal ihtiyaçları bir potada buluşturan fintech sektörü, çağın ihtiyaçlarını yeniden belirliyor. Dünyada oldukça yaygınlaşan ve pek çok yeniliği anında tüketicilerle buluşturan fintech sektörü, Türkiye’de de hız kesmeden faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye’de Fintech yatırımlarının miktarı, 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 175 büyüyerek 29 milyon dolara ulaşmıştı. Önümüzdeki yıllarda bu oranın daha yüksek olacağı öngörülüyor.

iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Fintech sektörü, umut veren bir sektör. Türkiye’de dünyaya oranla yeni gelişen bir alan olsa da bankacılık sistemleri ve mobil işlemler, fintech sektörüne ivme kazandırdı. Biz de ödeme çözümlerimiz ile sektörün gelişimine katkıda bulunuyoruz. Sektörde taşları yerinden oynatan startup’lar, yeni yatırımlar ve gelişen teknolojiler, fintech’in ilerleyen yıllarda daha da büyüyeceğini müjdeliyor. iyzico olarak, dünyaca ünlü bir şirket tarafından bu denli önemli bir listede yer aldığımız için çok mutluyuz. Tecrübelerimizi Türkiye’deki pazarda geliştirmeye devam ediyor, bulunduğumuz bölgede bir ayak izi bırakmak adına çalışıyoruz.”

Paraşüt Kurucu Ortağı Sean Yu ise: “Dünyaca ünlü bir danışmanlık şirketi olan CB Insights’ın hazırladığı, dünyada finansal servislerin çehresini değiştirecek 250 firmanın listelendiği bu raporda yer alan 2 Türk girişiminden biri olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Başarımızın sırrının ne iş yaparsak yapalım, ekimize tutkulu insanları almaya özen göstermemiz olduğuna inanıyorum. Paraşüt olarak, girişimci ekip ruhunu güzel bir şekilde yakaladık ve büyümemizi hızla sürdürüyoruz. Genç ve dinamik ekibimizle birlikte, KOBİ’lerin gelişmesine katkı sağlayacak çok güzel yeniliklere imza atmak ve böyle güzel projelerde yer alarak başarılarımızı taçlandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor