KOBİ'ler Dijital Reklamlarla Büyüyor!

İşletmelerin büyüme süreçlerinde marka bilinirliği sağlamaları ve itibarlarını güçlendirebilmeleri için önemli fırsatlar sunan dijital reklamlar, KOBİ’lerin başarı hedeflerini daha kısa sürede gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. Detaylar haberimizde..

Dijital pazarlama, ülke ekonomisinde önemli bir rol oynayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin başarı hedeflerine kısa sürede ulaşabilmelerine ön ayak oluyor. Günümüzde internetin giderek yaygınlaşması ile birlikte KOBİ’lerin büyüyebilmesi için online dünyada da var olduklarını gösterebilmeleri günden güne bir zorunluluk halini alıyor.

İşletmelerin büyüme süreçlerinde marka bilinirliği sağlamaları ve itibarlarını güçlendirebilmeleri için önemli fırsatlar sunan dijital reklamlar, KOBİ’lerin başarı hedeflerini daha kısa sürede gerçekleştirebilmelerini sağlıyor.

Öte yandan dijital reklamlar yoluyla işletmelerin sunduğu her bir ürün ve hizmetle ilgili ayrıntılı bilgi verebilmek de mümkün. Böylece online kullanıcıların satın alma kararlarında önemli ölçüde etkili olan bilgilendirici dijital reklam çalışmaları sayesinde tüketiciler ile işletme arasında sağlam bir bağ kurarak sadakatlerini kazanmak da söz konusu olabiliyor.

Dijital reklamların KOBİ’lere sağladığı bir diğer avantaj ise rekabet ortamında birkaç adım öne geçebilmek için uygun bir zemin yaratabilmesi. Online kullanıcılarda ulaşılabilir bir işletme algısı oluşturabilmeye katkıda bulunan dijital reklamlar ile işletmeler, müşterilerin güvenini kazanabiliyor ve zihinlerdeki marka imajını kolaylıkla güçlendirebiliyor.

2016 Dijital Reklam Yatırımları 1.872,3 Milyon TL

Dijital reklam yatırımlarının her geçen yıl artıyor oluşu, işletmelerin bu konuda farkındalık düzeylerinin giderek arttığına işaret ediyor. IAB Türkiye tarafından açıklanan 2016 yılı dijital reklam yatırımları raporu da bunu doğrulayan istatistiklere sahip. IAB Türkiye AdEx-TR sonuçlarına göre 2016 yılında dijital reklamlara yapılan yatırım miktarı, bir önceki yıla oranla yüzde 13,7 artarak 1.872,3 milyon TL’ye ulaşmış durumda.

Dijital reklam teknolojilerine yapılan yatırımların olumlu yönde seyrediyor oluşu hiç şüphesiz ki işletmelerin yüksek yatırım geri dönüşü elde ettiğini kanıtlar nitelikte. Gerek maliyetleri gerekse tüketicilerin satın alma kararlarına olan etkisinden dolayı dijital reklamlar KOBİ’lerin işini geleceğe taşımalarını önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Ayrıca online pazarlama yöntemlerinin ölçümlenebilir olma özelliği, KOBİ’lerin kullanıcılar ile iletişimini güçlendirebilmeleri adına atılması gereken adımları görebilmelerine de yardımcı oluyor. Çift yönlü bir iletişim sunan dijital reklamlar, işletmelerin hedef kitleleri ile çok daha iyi etkileşim kurabilmelerine zemin hazırlıyor.

Reklamverenler ile dijital reklam ajansları arasında bir köprü görevi gören Adzzy’nin kurucu ortağı Baran Türkoğlu ise bu konuyla ilgili olarak “Her geçen gün daha fazla dijitalleşiyoruz. Artık herkes ihtiyaç duyduğu her şeye, dilediği zaman internet üzerinden ulaşabilmeyi istiyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için ise bu hedef kitlelerine, yani müşterilerine daha kolay ulaşabilmek anlamına geliyor. KOBİ’ler artık dijital reklamlarla büyüyor.” diyerek dijital reklamların KOBİ’ler için önemini vurguluyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor