Yerli Girişim Copyrobo’ya Uluslararası Blockhain Ödülü!

Copyrobo, Dubai’nin 2020 blockchain şehri olma hedeflerinin mimarisini oluşturacak ilk 5 şirket arasına girdi. Tamamen yerli girişim olan Copyrobo, Dubai’de Smart Dubai Office ve 1776 tarafından düzenlenen Dubai Blockchain Challenge Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Detaylar haberimizde

Copyrobo, Dubai’nin 2020 blockchain şehri olma hedeflerinin mimarisini oluşturacak ilk 5 şirket arasına girdi. Tamamen yerli girişim olan Copyrobo, Dubai’de Smart Dubai Office ve 1776 tarafından düzenlenen Dubai Blockchain Challenge Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Tüm dünyadan 100’ün üzerinde projenin değerlendirildiği, 6 kıtadan 21 finalistin katıldığı yarışmanın 30 Mayıs’da düzenlenen ödül töreninde Copyrobo’nun ödülünü, Smart Dubai Office Genel Müdürü Dr. Aisha bin BishrCopyrobo CEO’su Türk girişimci Hasan Kurtuluş’a takdim etti.

Dubai’nin 2020 yılına kadar ilk blockchain kenti olma hedefi doğrultusunda düzenlenen yarışmaya enerji, telif hakları, gayrimenkul, varlık yönetimi, ödemeler, eğitim, sağlık hizmetleri, tedarik zinciri yönetimi ve sosyal davranış konularında 100’den fazla proje katıldı. Yarışmada, Blockchain ve nitelikli elektronik imza altyapısı ile oluşturulan telif hakları ve varlık kanıtı alanlarında değerlendirilen Copyrobo Projesi, Jüri Özel Ödülü’ne layık görülerek Dubai’nin 2020 Blockchain şehri olma hedeflerinin mimarisini oluşturacak ilk 5 şirket arasına girdi.

Ödül töreninde konuşan Smart Dubai Office Genel Müdürü Dr. Aisha bin Bishr, kazanan projeleri tebrik ederek, "Dubai'deki insanlara parlak bir gelecek sağlamak için yenilikçileri ve yenilikçiliği teşvik etmekten daha iyi bir yol yok. Dubai’deki şirketler ve devlet tüm alt yapısını güvenli alt yapı hizmeti sunan ve teknolojinin son noktası olan Blockchain teknolojisine bırakacak." dedi

Türk girişimciler Hasan Kurtuluş ve Av. Kadir Kurtuluş’un geliştirdiği Copyrobo, cep telefonundan ve internet sitesi üzerinden telif ve patent almayı kolaylaştırıyor. Tüm dünyada en güvenli veri tabanı sitemlerinden bir olarak görülen blockchain teknolojisi ile çalışan Copyrobo, Blockchain Zaman Damgası uygulaması ile yazılı ve görsel belgeleri korumayı amaçlıyor.

Ödülle ilgili konuşan Copyrobo CEO’su Hasan Kurtuluş ‘’Dubai’nin 2020’ye kadar Blockchain şehri olma stratejisi ilham verici. Bu kapsamında Copyrobo’nun, Dubai için en önemli alt yapı sağlayıcılardan biri olmaya adaylığı dolayısıyla gurur duyuyoruz. Copyrobo tüm dünya üniversitelerinin, tasarım şirketlerinin, tekstil tasarım devlerinin, ar-ge merkezlerinin, mimarlık ofislerinin, yazılım şirketlerinin, reklam ajanslarının, startup’ların, tekno parkların yani eser üreten tüm kuruluş ve kişilerin eserlerini hukuki anlamda uluslararası kapsamda koruma altına alabilen dünyadaki tek mobil çözümdür. Bize düşen görev daha çok çalışmak ve telif hakları alanında geliştirilen Copyrobo alt yapısının diğer alanlara da hızla adapte edilmesini sağlamak olacaktır.’’ dedi.

Copyrobo kurucularından Av. Kadir Kurtuluş ise ‘’4 yıllık Copyrobo projesi çalışması ve Dubai ile öngörülen çalışmalar kapsamında edindiğimiz ve edineceğimiz tüm tecrübelerimizi hem Türkiye’de de kullanma hem de Türkiye’nin bu önemli teknolojinin kullanımında dünyada öncü olmasını arzu ediyoruz. Blockchain teknolojisi özellikle Fintech alanında bu sektörlere giriş bariyerlerini yok ederek güvenlik kalkanlarına, li̇sansa ve çalışanlara ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu noktada Türkiye’de hızlı hareket edilmesi ve mevzuat çalışmalarıyla sistemin öncülerinden olunması gerekmektedir. Aksi halde bankacılık sektörü önemli zararlar görebilir ve lokal kalarak global şirketlerle rekabet edemez noktaya gelebilir. Blockchain, önümüzdeki yıllarda tüm bankacılık işlemleri, tapu devirleri, ödeme sistemleri, değerli taşlar, telif hakları ve diğer hakların korunması, e-devlet çalışmaları, yerel ve genel seçimler, sağlık hizmetleri, e-ticaret, dijital sözleşmeler ve daha birçok alanın teknolojik altyapısı olacak.’’dedi.

Copyrobo hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.copyrobo.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor