TİM: “İhracatta Sürekli ve Kalıcı Artışı E-ticaret ile Yakalayacağız”

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) Ekonomi Bakanlığı himayesinde e-ticaret bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği zirvede, sektörün tüm süreçleri düzenlenen panel ve konferanslarda ele alındı.Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı himayesinde e-ticaret bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği Türkiye E-ticaret Zirvesi'nde sektörün tüm süreçleri gerçekleştirilen panel ve konferanslarda ele alındı.

Ekonomi Bakanlığı himayesinde ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ana desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye E-ticaret Zirvesi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile sektörün uzman ve deneyimli isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

E-ticaret bilincini yaygınlaştırmak amacıyla sektörün bütün süreçlerinin masaya yatırıldığı zirvede, dünyada ve Türkiye’de e-ticaret, e-ihracat, e-dönüşüm ve entegrasyon, e-ticarette markalaşma ve dijital pazarlama gibi konular düzenlenen panel ve konferanslarda ele alındı.

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, teknolojik gelişmelerin ilerlemesi ve internet kullanımının yaygınlaşmasının küresel ticarete büyük bir ivme kazandırdığını, Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel ticaretin son 15 yılda yıllık ortalama yüzde 7 seviyesinde arttığını söyledi. Büyükekşi, “Ticaret kurallarının yeniden yazıldığı bu dönemde, Türkiye olarak asla geride kalmamalıyız. Bugün bir ticaret heyetinde ya da bir fuarda ulaşabileceğiniz müşteri sayısı sınırlı. Ancak bir e-ticaret sitesi vasıtasıyla milyonlarca potansiyel müşteriye ürünlerinizi tanıtma fırsatı buluyorsunuz” dedi.

Türkiye’nin Online Alışveriş Potansiyeli Yüksek

Geçen yıl online alışveriş oranının en çok arttığı iki ülkenin Hindistan ile birlikte Türkiye olduğuna dikkat çeken Büyükekşi, “Bu alanda potansiyelimiz oldukça yüksek. 67 bin ihracatçının temsilcisi olarak bizler, ihracatımızı nasıl daha fazla artırabiliriz gayreti içerisindeyiz. Buradan hareketle, çağın gereksinimlerini yakalayabilmek adına, firmalarımızın e-ticaret portallerinde daha fazla yer almalarını istiyoruz. E-ticaret, sadece ihracatçılarımızın yeni pazarlara ulaşmasını sağlamayacak. Hem mevcut ihracatçılarımızın ihracatında sıçrama göreceğiz hem de yeni firmalarımız ihracat ailesine katılacak. Böylece, sürekli ve kalıcı bir artış yakalayacağız” dedi. Hükümetin e-ticaret konusunda ihracatçılara büyük destek sağladığının da altını çizen Büyükekşi, “Artık ihracatçı firmalarımız dünyaca ünlü e-ticaret sitelerine üyelik masraflarının sadece yüzde 20’sini ödeyerek üye olabiliyorlar” diye konuştu.

Zirvede düzenlenen ve TİM Genel Sekreteri Halil Bader Arslan’ın moderatörlüğünü yaptığı E-Ticaret Destekleri konulu panelde, E-Glober CEO’su Orkan Aytulun, Kompass Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Pişkin ve Turkish Exporter Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gazel konuşmacı olarak yer aldı.

Haberimizi e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız  başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor