Chobani’nin Hikayesi Amerikan Televizyonunda Belgesel Oldu!

Amerikan CBS televizyonunda 1968’den bu yana yayınlanan 60 Dakika (60 Minutes) adlı haber programı, 9 Nisan’da yayınlanan son bölümünü Türkiyeli iş adamı Hamdi Ulukaya’nın kurucusu olduğu Chobani’ye ayırdı. Detaylar haberimizde..

Amerikan CBS televizyonunda 1968’den bu yana yayınlanan 60 Dakika (60 Minutes) adlı haber programı, 9 Nisan’da yayınlanan son bölümünü Türkiyeli iş adamı Hamdi Ulukaya’nın kurucusu olduğu Chobani’ye ayırdı.

Sunuculuğunu Steve Kroft’un yaptığı programda Ulukaya, Türkiye’de geçen çocukluk yıllarından bugüne uzanan hikayesini ayrıntılarıyla anlattı. Yolculuğuna bundan 23 yıl önce öğrenci vizesiyle, dil bilmeden ve cebinde çok az parayla başlayan Hamdi Ulukaya’nın, Chobani’yi ABD’nin en hızlı büyüyen markalarından biri haline getirmesi programda çarpıcı bir başarı hikayesi olarak işlendi.

ABD’de İstihdam Yaratan Göçmen

60 Dakika programının “Chief of Chobani” (Chobani’nin Patronu) başlıklı bölümünde markanın temsil ettiği değerlerden üretim süreçlerine, yarattığı istihdamdan çalışan politikasına ve Ulukaya’nın başta mülteci sorunu olmak üzere pek çok alanda sosyal sorumluluk bilinciyle yürüttüğü çalışmalara kadar çeşitli konulara yer verildi.

CBS kanalının internet sitesinde program için Hamdi Ulukaya ile yapılan röportajın metni de yayınlandı. Metinde Ulukaya’nın Chobani markasıyla ABD’de bir göçmen olarak yarattığı istihdama dikkat çekilerek, “Bugün Chobani çalışanlarının %70’i ABD doğumlu, %30’u ise göçmen ve mültecilerden oluşuyor.” bilgisine yer verildi.

Chobani'yi 20 milyon televizyon izleyicisine ve 80 milyon djiital takipçiye ulaştırdı

Ulukaya, en başından bu yana ticaretin insanlığın iyiliğine katkıda bulunacak en önemli güçlerden biri olabileceğine inanarak Chobani’yi bu felsefeyi yansıtan değerler üzerine inşa ettiğini belirtti.

CBS televizyonunda yayınlanan 60 Dakika, Chobani’ye ayırdığı bölümünde “her şeyi farklı yapan” liderlik anlayışıyla Hamdi Ulukaya’nın detaylı bir portresini çizerek 20 milyon televizyon izleyicisine ve 80 milyon djiital takipçiye ulaştırdı.

60 Dakika’nın 9 Nisan'da yayınladığı “Chobani’nin Patronu” başlıklı bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor