Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nın Kazananları Açıklandı!

Liseli gençler bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nda projeleriyle yarıştı. 458 projenin katıldığı yarışmada İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Zekihan Özerdem’in “Borla Gelen Enerji” adlı projesi birincilik ödülünü kazandı. Detaylar haberimizde..

Liseli gençler bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nda projeleriyle yarıştı. 458 projenin katıldığı yarışmada İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Zekihan Özerdem’in “Borla Gelen Enerji” adlı projesi birincilik ödülünü kazandı.

Bayer Türk’ün, öğrencilere bilimi sevdirerek onları yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek ve yaratıcılıklarını pekiştirmek amacıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmada ilk üç dereceyi alan öğrenci ve okullar akademisyenlerin oluşturduğu jüri tarafından belirlenirken; Bayer Türk çalışanları tarafından seçilen bir ekip de Bayer Özel Ödülü’nü kazandı.

“Daha İyi Bir Yaşam” temasıyla gerçekleştirilen 458 projenin katıldığı yarışmanın bu yılki birincisi, borik asitle çalışan pil geliştiren İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Zekihan Özerdem oldu. İkinciliği, İzmir Özel Türk Koleji Fen Lisesi’nden Aylin Gökmen ve R. Kerem Şahin, hindistan cevizi yağının meme kanseri hücreleri üzerindeki etkisinin inceledikleri projeleriye elde etti. Üçüncülük ödülü ise; "Yapay Zekâ Kullanımıyla Kanser Hücrelerinin Tespiti” isimli proje ile yapay zekâ alanındaki son tekniklerden biri olan derin öğrenme metoduyla kanser hastalarını analiz eden İstanbul Koç Özel Lisesi öğrencileri Gün Kaan Aygen ve İsmet Berkay Çelik’in oldu. Bayer Özel Ödülü’nü ise "SBH Hidrolizi İçin İnovatif Yaklaşımlarla Katalizör Sentezleri” isimli proje ile SBH’nin hidrolizinden elde edilen hidrojen gazı geliştiren Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim Ve Sanat Merkezi öğrencileri Yunus Alper Bağcılar ve Seyitalp Böyükata aldı.

Ödül alan projelerin dışında ilk 10’a kalarak finalde yarışan diğer altı proje ise şunlar oldu:

Proje Adı Başvuru Sahibi Okul Adı
Akçaağaç Şurubu, Agave Şurubu Ve Glikoz Kullanımının Caenorhabditis Elegans’ta Yaşam Süresi, Yağ Depolama Ve Obezite Üzerine Etkileri İrem Özekmekçioğlu & Candan Genç İstanbul Özel Kültür Fen Lisesi
Atik Kağit Peçetelerde Yenilenebilir İstiridye Elifnaz Pınar Yakupoğlu & Sedat Baran Dağ Gemlik Hisar Anadolu Lisesi
Hidrolizasyon ile Nişastadan Polisakkarit Bazlı, Doğa Dostu Plastik Eldesi Tunahan Hür &
Asil Ata Karakoç
Milli Eğitim Vakfı Özel Ankara Okulu
Holografik İnterferometri Yardımıyla Yazılım ve Algoritma Analizi Nil Selen Aydın İstanbul Koç Özel Lisesi
Mikron Ağ Yapılı Membran Morfolojisine Sahip Yeni Malzemeler: Proteomik Çalışmalarda Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması Halil Özgür &
Roza Mercan Eskin
Özel Rota Fen Lisesi
Sesimi Gör Osman Enes Köftürcü & Barış Can Tuna Ankara Mamak Bilim ve Sanat Merkezi

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor