Yıldızlı Projeler Yarışması, Fikrini Geleceğe Taşımak İsteyenleri Bekliyor!

YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü’nün “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 9.sunu düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması proje alımlarına devam ediyor. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2017. Detaylar haberimizde..

YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü’nün “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 9.sunu düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması proje alımlarına devam ediyor. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2017.

Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi ve üniversite öğrencilerinin projelerinin hayata geçmesi konusunda onlara destek olmak amacıyla düzenenlenen yarışmada, geçtiğimiz 8 senede 126 farklı üniversiteden toplamda 1326 proje başvurusu alındı. Yıldızlı Projeler Yarışması, 2017 döneminde de pek çok yenilik ile kendi projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini bekliyor.

Geçtiğimiz senelerde İstanbul Sanayi Odası, Makine Tanıtım Grubu, İstanbul Ticaret Odası, Elginkan Vakfı ve Havelsan’ın ana sponsorluklarında “Fikrini Geleceğe Taşı!” sloganıyla gerçekleştirilen Yıldızlı Projeler Yarışması, bu sene Yıldız Teknik Üniversitesi, YTÜ Teknopark A.Ş. ve YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin destekleriyle gerçekleştirilmeye hazırlanıyor.

29 Mayıs 2017 tarihindeki finalde projelerin değerlendirmesini Sanayi ve Bilim Kurulu beraber yapacak. Üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu sayesinde üniversite-sanayi işbirliği somutluk kazanacak. Ayrıca Final Günü'nde melek yatırımcıların proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam olacak.

Yıldızlı Projeler’de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek; sektöre, insanlığa hizmet edecek olan en güzel projeler seçilerek hayat bulması için desteklenecek. 

Ön değerlendirmeyi geçen finalist projeler 27-28 Mayıs tarihinde sunum teknikleri, arge, inovasyon ve girişimcilik konulu 2 günlük eğitim alacaklar. Yıldızlı Projeler Yarışması’nda finalist projeler ise YTÜ Teknopark bünyesinde yer alan Prototip Atölyesi ve Türkiye’nin en büyük Kuluçka Merkezindeki ofisleri kullanma hakkı elde edecekler. YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin vereceği danışmanlık hizmeti sayesinde, projeler, KOSGEB, TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi gibi teşviklerden yararlanmak için rakiplerinin bir adım önüne geçecekler. Ayrıca seçilen 1 proje Silikon Vadisi’ne seyahat ve staj yapma hakkı kazanacak. Sürpriz ödüllerin de olacağı Yıldızlı Projeler Yarışması’nda her sene olduğu gibi bu sene de maddi destek verilecek. 1 yıllık OpenUpCall Sanal Ofis Plus paketi ve İngiltere Warwick Üniversitesi tarafından İnovasyon ve AR-GE eğitimi de verilecek ödüller arasında. 

Yıldızlı Projeler Yarışması’na başvurmak için yapmanız gereken tek şey buradaki başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız. Unutmayın, son başvuru tarihi 30 Nisan 2017!

Yıldızlı Projeler Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz yildizliprojeler.elektrikport.com web adresini ziyaret edebilir, sosyal medya hesapları (facebook, twitter, instagram) üzerinden ise anlık paylaşımları takip edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor