Katılım Finans Dergisi Yayın Hayatına Başladı

TürkiyeKatılım Bankaları Birliği (TKBB)’nin kurumsal iletişim yayını olarak titizlikle hazırlanan Katılım Finans Dergisi, “Faizsiz Bankacılık” ekosistemindeki güncelgelişmeleri okuyucularıyla buluşturuyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB)’nin kurumsal iletişim yayını taradından hazırlanan Katılım Finans Dergisi, “Faizsiz Bankacılık” ekosistemindeki güncelgelişmeleri okuyucularıyla buluşturuyor.

TKBB tarafından hazırlanan “Katılım Finans Dergisi”, Nisan ayı itibariyle yayın hayatına başladı. İki ayda bir yayınlanacak dergi, faizsiz bankacılık sektöründeki güncel gelişmelere ışık tutacak güvenilir içeriğiyle önemli bir referans noktası olmayı amaçlıyor.

Katılım Finans Dergisi, ilk sayısında kapak konusunu, “Dünden Bugüne Türkiye’de Katılım Bankacılığı” konusuna ayırdı. Bu kapsamda, 1980’lerden günümüze katılım bankacılığı fikrinin Türkiye’de ortaya çıkma sürecine, bu sürece katkısı olan uzman akademisyenlere ve siyasetçilere yer verildi. Katılım Bankacılığının kilometre taşları, piyasaya sunduğu ürünler, sektörle teması olan iş dünyası ve kültürel bölümler ele alındı.

TKBB Genel Sekreteri Osman Akyüz’le yapılan bir röportajın da olduğu sayıda “Malezya” konulu bir yazı da kaleme alındı. Ayrıca İslam Hukuku Uzmanı Doç. Dr. İshak Emin Aktepe’nin kaleminden Murabaha konusu işlendi.

Ayrıca iş dünyasından katılım bankaları müşterisi olan Kastamonu Entegre ile geniş bir röportaja yer verildi. Katılım bankacılığını hem kurumsal hem de bireysel olarak kullanan ve açık hava reklam sektöründe faaliyet gösteren Orion Reklamın sahibi Şevket Aksoy’la da bir röportaj gerçekleştirildi.

Bireysel Emeklilik Sistemi’ni ve sisteme otomatik katılımının mercek altına alındığı Katılım Finans Dergisi’nde ayrıca Willis Towers Watson Türkiye, Risk ve Yazılım Danışmanlığı Direktörü Evrim Köksal Arkut’un da BES ile ilgili yorumlarına  yer verildi.

Derginin teknoloji bölümünde ise, siber saldırı konusu masaya yatırıldı. Katılım bankalarının IT departmanlarından alınan görüşler yer aldı.

Katılım Finans Dergisi, katılım bankacılığı ekosistemindeki tepe yöneticilere, sektör çalışanlarına ve şubeler vasıtasıyla sektör müşterilerine ulaşmayı hedeflemektedir. Ayrıca iş dünyası, akademisyenler, bürokratlar, kamu kuruluşları gibi sektörün gelişimine katkı sunan farklı kitlelerin de başucu dergisi olmayı amaçlamaktadır.

http://www.katilimfinansdergisi.com.tr/

Katılım Finans Dergisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tkbb.org.tr ve www.katilimfinansdergisi.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor