Dijital Çağda İK Yönetiminin Değişen Rolü ve Geleceğin Trendleri!

Effect Burson-Marsteller tarafından St. Regis Otel'de düzenlenen “Dijital Çağda İK Yönetiminin Değişen Rolü ve Geleceğin Trendleri Söyleşisi” İK yöneticilerini bir araya getirdi. Detaylar haberimizde..

Effect Burson-Marsteller tarafından St. Regis Otel'de düzenlenen “Dijital Çağda İK Yönetiminin Değişen Rolü ve Geleceğin Trendleri Söyleşisi” İK yöneticilerini bir araya getirdi.

Dijital çağda insan kaynaklarının değişen rolleri ve geleceğin trendlerinin konuşulduğu etkinliğe Burson-Marsteller EMEA İnsan Kaynakları Genel Müdürü Paul Herrick ve Korn Ferry Executive Search Genel Müdürü Nilgün Langenberg de konuşmacı olarak katıldı.

Paul Herrick: Robot Teknolojisiyle Birlikte 366 İş Kolu Tehlikede

Burson-Marsteller EMEA İnsan Kaynakları Genel Müdürü Paul Herrick; Jenerasyon değişiklikleri ve teknolojik fonksiyonların değişmesinin insan kaynakları anlamında önemli noktalar olduğuna değinirken, şirketlerin son zamanlarda ‘Millenial’ grubunun talep odaklı çalışmalar yaptığını anlattı. Konuşmasına devam eden Herrick, kısa ve orta vadede robot teknolojisinin çok hızlı bir şekilde gelişeceğini tıp, reklam, sanat ve hatta yaratıcılıkta dahi insan gücünün yerini alabileceğini söyledi. 366 iş kolunun tehlikede olduğuna değinerek işletmelerin hem kurumsal hem de bireysel anlamda yatırım yapması gerektiğinin altını çizdi.

Nilgün Langenberg: “Dijital Sürdürebilirlik” İçin Yönetim Katında da Dönüşüm Şart

Korn Ferry Executive Search Genel Müdürü Nilgün Langenberg de; Geçtiğimiz günlerde açıkladıkları “Dijital Sürdürülebilirlik” araştırmasının çıktılarına değinerek bilişim, bilgi teknolojileri ve bankacılık sektörleriyle başlayan teknoloji kullanımının bugün artık tüm sektörleri etkilediğini, iş modelleri ve organizasyon yapılarının da değiştiğini belirtti. Yakın gelecekte şirketlere artık dijitalden sorumlu üst düzey yöneticiler atanacağını, hatta robotların çalışma arkadaşlarımız olacağını aktardı. Şirketlere, iş gücünün nasıl etkileneceğini, rakamların nasıl değişeceğini, öğrenme becerilerinin çok önemli olacağını anlattıklarını vurguladı. Langenberg ''Durduğunuz yerden değil, olmak istediğiniz yerden bakmalısınız'' dedi. Nilgün Langenberg Türkiye’nin araştırmada yer alan 14 ülke arasında 12. Sırada olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin bu alandaki performansını geliştirmek için şirketlerin yönetim katında önemli dönüşümler yapılması gerekiyor. Geleneksel şirketler için dijital ekonomide başarılı olmak iş modellerinde, operasyonlarında ve kültürlerinde, köklü bir değişim-dönüşüm sürecini gerekli kılıyor “ dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor