MOBİETT Kullanıcıları 4 Milyona Ulaştı!

İstanbulluların otobüsleri adım adım takip edebildiği İETT’nin mobil uygulaması MOBİETT her cebe giriyor. 12 dilde hizmet veren MOBİETT 4 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Detaylar haberimizde..

İstanbulluların otobüsleri adım adım takip edebildiği İETT’nin mobil uygulaması MOBİETT her cebe giriyor. 12 dilde hizmet veren MOBİETT, 4 milyon kullanıcıya hizmet veriyor.

İstanbul toplu ulaşımında ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgilere akıllı telefonlar aracılığı ile istenildiği an ulaşılmasını sağlayan harita tabanlı MOBİETT uygulamasının kullanıcıları her geçen gün artıyor.

MOBİETT kullanıcılarına durak, hat ve otobüs (wifi, klima vs) bilgilerinin sunulduğu, beklenilen otobüsün ne kadar süre sonra geleceği ya da otobüsün kaç durak ileride olduğu gibi bilgilere erişim olanağı ve otobüslerin gerçek zamanlı verileri (konum, durağa varış dakikaları) ile de anlık bilgilendirme yapma imkânı sağlıyor. 11 bin 569 ‘akıllı durak’la İstanbullulara hizmet veren MOBİETT’nin kullanıcı sayısı 4 milyona ulaştı.

12 Dilde Hizmet Veriyor

Günde ortalama 4 milyona yakın sorgu yapılan uygulama her yıl İstanbul'u ziyaret eden 10 milyon yabancı turist için 12 dilde hizmet veriyor. Mobil erişilebilirlik modu ile entegre çalışabilen, salla güncelle özelliği ile de engelli vatandaşlarımıza da hizmet veren uygulama 6 şehirde aktif olarak kullanılıyor.

MOBİETT Tasarımı Yenileniyor

Teknoloji ve bilişim alanındaki en son yenilikleri hizmetlerinde giderek daha fazla kullanan İETT, mobil uygulaması MOBİETT’nin tasarımını yeniliyor. Yakında yeni tasarımı ile hizmet vermeye devam edecek olan uygulamaya tasarım ile birlikte yeni özellikler de eklenecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor