İstihdam Seferberliği Kapsamında 232 Bin Kişi İşe Başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şubatta istihdamın net 232 bin 85 kişi arttığını açıkladı. Detaylar haberimizde..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği ile Şubat ayında 232 bin 85 kişi iş gücüne katıldı. Konu ile ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi.

SABAH'a anayasa paketiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Müezzinoğlu, yeni dönemde yoksulluğa karşı sosyal korumanın ve istihdam politikalarının güçleneceğini söyledi. Yeni sistemin emekliden üniversiteli gençlere, ev kadınlarından tarlada çalışana kadar tüm kesimlerin beklentilerine daha hızlı yanıt verilmesini sağlayacağını anlatan Müezzinoğlu, "Türkiye artık kaos, kriz ve koalisyonlara mahkum olmayacak" dedi. Sosyal transferler ve vergi düzenlemelerinde en yoksul kesimin korunacağını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "2023 için temel hedef, hak ve sorumluluk temelli aileyi merkeze alan bütüncül sosyal politikalarla mutlak yoksulluk tamamen ortadan kaldırılacak. 100 doların altında gelirle yaşamak durumunda olan tek bir vatandaş kalmayacak" diye konuştu.

Her ailenin sosyal güvenceye sahip olacağını söyleyen Müezzinoğlu, "Gösterge esaslı sistemden gelişme hızından pay alınan sisteme geçilirken, gelişme hızından pay almayan tek bir emekli kalmayacak. Emekli aylıklarında iyileşme sürecek. Emeklilerin uygun koşullarda ev sahibi olması için de destek sağlanacak" dedi. Sosyal restorasyonda gaza basılacağını belirten Müezzinoğlu, "Adil gelir paylaşımı için tüm imkânlar seferber edilecek. Gelir dağılımındaki adaletsizlikler asgariye indirilecek" diye konuştu.

Alt-orta gelirin ev sahibi olmasına öncelik verileceğini anlatan Müezzinoğlu, çalışma hayatında fırsat eşitliğinin sağlanacağını, evde istihdam imkânlarının geliştirileceğini anlattı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor