Japon Kadın 81 Yaşında Mobil Uygulama Yazdı!

Yaşından beklenmeyecek derecede teknolojiyle haşır neşir olan 81 yaşındaki Japon kadın, ilk mobil uygulamasını yazdı. Detaylar haberimizde..

Yaşından beklenmeyecek derecede teknolojiyle haşır neşir olan 81 yaşındaki Japon kadın, ilk mobil uygulamasını yazdı. iOS sistemleri için yazdığı Hinadan isimli oyun ile 81 yaşındaki Masako Wakamiya, geleneksel Japon bez bebek dizme sanatının icra edildiği Hinamatsuri festivalini anlatıyor. Şeftali festivali de denen bu festival, bölgelere göre Nisan veya Mart başında kutlanıyor.

Geleneksel Japon kültüründe özellikle genç kadınlar için bez bebeklerin doğru dizilimi büyük önem taşıyor. Bu dizilimin başarılı yapılmasının, yeni doğan kız çocuklarının sağlıklı büyümesine katkısı olduğuna inanılıyor. Hinadan isimli oyun, yeni nesile bu geleneği öğretmek için tasarlanmış basit bir uygulama. 12 bebeğin doğru yerlere dizilimi ile oyun kazanılıyor.

Bilgisayarla 60 yaşından sonra tanışan Masako, bundan önce 43 yıl boyunca büyük bir bankada çalışmış. Boş zamanlarında yeni teknolojinin nasıl kullanılabileceğine dair Japonca ve İngilizce blog yazıları yazan Masako sonunda bir ilke imza atarak 81 yaşında mobil uygulama geliştiren ilk kadın oldu. Masako ayrıca gelişen dijital dünya ile yaşlılıkta nasıl baş edileceğine dair TED konuşmalarıyla da oldukça meşhur.

Al Jazeera Türk kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor