5. Girişim Kampüsü Yeni Girişimci Adaylarını Çağırıyor!

Genç girişimcilerin fikirlerinin hayat bulması amacıyla hayata geçirilen Girişim Kampüsü Projesi Tanıtım Toplantısı İzmir Swissotel’de gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Genç girişimcilerin fikirlerinin hayat bulması amacıyla, LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği), Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi liderliğinde ve Bornova Belediyesi ile Ege İhracatçılar Birlikleri (EİB) işbirliğinde, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın desteği ile Girişim Kampüsü Projesi’nde güçlerini birleştirdi.

Bu yıl 5.si düzenlenen Girişim Kampüsü Projesi Tanıtım Toplantısı İzmir Swissotel’de gerçekleştirildi. Toplantıya, LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Engin Berber, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar, Ege İhracatçı Birlikleri Kordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İZKA Birim Başkanı Murat Çelik ve İpekyol Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Ayaydın katıldı.

Türkiye’nin moda ve perakende sektörlerinde öncü kuruluşlarında İpekyol Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Ayaydın, İpekyol’un 1985 yılında kuruluşundan bugüne geçirdiği süreçleri anlattı.

Twist markası ile 15-25 yaş grubuna, İpekyol markası ile 25-65 yaş grubuna ve Machka markasıyla üst gelir seviyesindeki bayanlara hizmet verdiklerini anlatan Ayaydın, “Önce toptancı olarak işe başladık.Sonrasında moda, tasarım ve perakendeciliğe yoğunlaştık. Fabrika, merkez ofis ve mağazalarımızda çalışan 2 bin civarındaki personelin yüzde 90’ı bayanlardan oluşuyor. Türkiye’de bayan istihdamında birinci kuruluşuz. Türkiye yanında İngiltere, Yunanistan, Romanya, Rusya başka olmak üzere birçok ülkede mağazalarımız var” diye konuştu.

Girişim Kampüsü Projesi Yarışması, İzmir Girişimcilik Ekosistemi'nde yer alan ve İzmir merkezli uzun soluklu tek yarışma olması açısından büyük önem taşıyor. İzmir merkezli olmakla birlikte tüm Türkiye’den 18 yaş üzerindeki tüm bireylere açık bir girişimcilik yarışması konumunda. Girişim Kampüsü, adını süreç boyunca adaylarına verdiği girişimcilik eğitimi ve mentorlük desteği ile öne çıkıyor.

Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Engin Berber, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar ve Ege İhracatçı Birlikleri Kordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’ünn işbirliği ile 5. Girişim Kampüsü Projesinin protokolü imzalandı.

Girişim Kampüsü, eğitim yönü ile öne çıkan bir yarışma olup, süreç içerisinde adaylara ilk aşamada Ege Üniversitesi İ.İ.B.F. akademisyenleri tarafından girişimcilikle ilgili temel konularda eğitimler verilecek. İkinci aşamada ise verilen bu eğitimlerin üzerine iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımlarıyla uygulamaya yönelik workshoplar düzenlenecek. Bu eğitimler sayesinde adaylar, gerçek hayatta uygulanabilir ve girişim ekosisteminde yer alan çeşitli kuruluşlarca desteklenebilir projeleri hayata geçirebilecekler.

5. Girişim Kampüsü'nün son başvuru tarihi 14 Nisan 2017 olup, 5 Ekim 2017 tarihinde yarışma sonlandırılacak. Bu süre içinde adaylar iki aşamalı eleme sürecinden geçecek ve son aşamada iş planlarını jüri üyelerine sunacaklar. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen girişimci adayları başvurularını buradan gerçekleştirebilecekler.

Girişim Kampüsü Projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girisimkampusu.com web adresini ziyaret edebilir, 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor