2017 Yılının Platin Global 100 Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Türkiye’nin en başarılı şirketleri Türk Telekom ana sponsorluğunda, Deik ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek Ve Tanıtım Ajansı’nın katkılarıyla Platin Global 100 Ödülleri gecesinde ödüllendirildi. Detaylar haberimizde..

Türk Telekom ana sponsorluğunda, Deik ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek Ve Tanıtım Ajansı’nın katkılarıyla 24 Şubat Cuma günü Four Seasons İstanbul’da gerçekleşen Platin Global 100 Ödülleri gecesinde Türkiye’nin en başarılı şirketleri ödüllendirildi.

Platin Global 100 Ödülleri’nin açılış konuşmasını yapan Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun ise bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün, ülkenin ekonomik kalkınma ve refah için hayati bir role sahip olan sektörlerden biri olduğuna vurgu yaptı. Sektördeki her yüzde 1’lik artışın, kişi başına düşen milli gelirde yüzde 1,8’lik bir büyüme yarattığına dikkat çeken Hakan Dursun “Türk Telekom olarak Türkiye’nin uluslararası arenadaki markasına değer katmak için hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda durmaksızın çalışıyoruz. 2005 yılından beri 26 milyar TL yatırım yaparak, sektörümüzde yapılan en yüksek yatırım miktarını gerçekleştirdik. Bu sayede, 228 bin km uzunluğunda güçlü altyapımızın da katkısıyla, Türkiye’nin 81 ilinde bulunan bütün müşterilerimize ve şirketlerimize, kesintisiz ve yüksek kalitede iletişim ve teknoloji deneyimi sunuyoruz. Ülkemizi, dünya dijital liginin en üst sıralarına çıkarmak için, yatırımlarımızla, teknolojimizle, istihdamımızla, ürün ve servislerimizle, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Gecede Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman yaptığı konuşmada Platin Global 100 listesi ile amaçlarının Türkiye’nin ihracat ve yurtdışı tanıtım şampiyonlarına hak ettiği değeri vermek, örnek uygulamalarının ve üstün başarılarının Türk iş dünyasına rol model olmasını sağlamak ve farklı platformlarda markalarımızın gelişimini desteklemek olduğunu söyledi. Ayrıca "Global dünyada faaliyet göstermeye cesaret etmiş her şirket bir ticari müessese olduğu kadar, aynı zamanda bizim için milli bir zenginlik ve milli bir duruştur.”dedi. Yeni Türkiye’nin ve Yeni Ekonomi’nin Ödül Töreni olarak konumlandırılan Platin Global 100 Ödülleri Türkiye ekonomisinin gücünün bir göstergesi olacağının da altını çizdi.

Platin Global 100 ödülleri gecesinde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi; “2023 hedeflerine yürüdüğümüz şu günlerde, Sizler oldukça kritik öneme sahipsiniz . Başarılarınızı yakından takip ediyoruz. Gerek gerçekleştirdiğiniz ihracatla gerekse de güçlü duruşunuzla göğsümüzü kabartıyorsunuz. Ve biliyoruz ki; “Marifet İltifata Tabidir İltifatsız Marifet Zayidir” diyerek ödül alan tüm şirketleri tebrik etti.

Törende, Platin Global 100 endeksindeki 21 farklı sektör şirketi liderine gecede ayrıca ödül verilerek başarıları taçlandırıldı.

Endekste Yer Alan İlk 3 Şirket

  • Platin Global 100 Endeksi Birincisi: Türk Hava Yolları
  • Platin Global 100 Endeksi İkincisi: Tüpraş
  • Platin Global 100 Endeksi Üçüncüsü: Arçelik

Platin Global 100 Gecesinin 21 Sektör Lideri

  1. Ağaç Sektörü / Yıldız Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş.
  2. Beyaz Eşya ve Elektrikli Aletler Sektörü / Arçelik
  3. Bilgi ve İletişim Sektörü / Türk Telekom
  4. Cam Sektörü / Şişecam
  5. Enerji ve Petrol Sektörü / Tüpraş
  6. Gıda Sektörü / Tiryaki Agro
  7. Hazır Giyim Sektörü /Koton
  8. İçecek Sektörü / Anadolu Efes
  9. İlaç Sektörü / Abdi İbrahim
  10. İnşaat Sektörü / Polimeks
  11. Kimya Sektörü / Hayat Kimya
  12. Lojistik Sektörü / Netlog
  13. Maden Sektörü / Eti Maden
  14. Metal Sektörü /Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.
  15. Turizm Sektörü / ATÜ Turizm İşletmeciliği A.Ş.
  16. Perakende ve Toptan Ticaret Sektörü / Otokoç
  17. Sağlık Sektörü / Acıbadem
  18. Savunma Sektörü / Tusaş
  19. Tekstil Sektörü / Kordsa
  20. Otomotiv Sektörü / Ford Otosan
  21. Ulaştırma Sektörü / Türk Hava Yolları

Platin Global 100 Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.global100odulleri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor