ODTÜ TEKNOKENT’ten İş Fikirlerini Hayata Geçirme Fırsatı!

Teknoloji ve yenilik odaklı fikir sahipleri, ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde, T-BİGG programıyla, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında sunulan 150 bin TL’lik desteği alarak kendi şirketini kurma fırsatını yakalayabilecek. Detaylar Haberimizde..

Teknoloji ve yenilik odaklı fikir sahipleri, ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde, T-BİGG programıyla, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında sunulan 150 bin TL’lik desteği alarak kendi şirketini kurma fırsatını yakalayabilecek. ODTÜ TEKNOKENT T-BİGG programıyla, girişimcilere verdiği 1. Aşama desteklerle girişimcilerin iş fikirlerini uygulanabilir iş planlarına dönüşmesine daha sonra da bu iş planlarının ticarileşmesine destek oluyor.

Türkiye’nin lider Teknokent’i ODTÜ TEKNOKENT, 2012 yılından bu yana devam eden TÜBİTAK 1512 Sermaye Desteği Programı 1. Aşama uygulayıcısı unvanı ile yürüttüğü program kapsamında girişimcilere sermaye desteği için başvurmalarına destek oluyor. 2015 yılında revize edilerek Bireysel Genç Girişim (BİGG) adıyla yürütülen, girişimcilere yönelik program ile ön kuluçka aşamasında gerçekleştirilen eğitim kampı, ODTÜ TEKNOKENT iletişim ağında yer alan deneyimli kişilerden mentorluk ve danışmanlık, yatırımcılar ile görüşme, fikir alışverişi ve TÜBİTAK BİGG 2. Aşama değerlendirmeleri için gereken iş planı eğitimleri sunuluyor. Program kapsamında ayrıca, ticarileşme, katma değer yaratma ve nitelikli istidam yaratma potansiyeli olan iş fikirleri belirlenerek 1. Aşama mekanizmalarından yararlanacak girişimci adayları seçiliyor.

1. Aşama’da yer almaya hak kazanan tüm girişimci adayları, ön kuluçka programına kabul edilirken, bu süreçte başarılı bir girişimin kurulması sırasında ihtiyaç duyulabilecek girişimcilik, muhasebe, finans, iş geliştirme, müşteri ve pazar analizleri gibi çok çeşitli alanlarda eğitimler uzman eğitmenler tarafından sağlanıyor. Süreç dâhilinde ODTÜ TEKNOKENT mentorluk havuzunda yer alan başarılı iş adamları, üst düzey yöneticiler, girişimciler ve benzeri pazar ve sanayi deneyimine sahip kişiler tarafından teknik, ticari ve idari boyutlarda mentorluk ve danışmanlık hizmetleri de veriliyor. Girişimci adaylarının iş fikirlerinin doğrulanması amacıyla bir eğitim kampı düzenlenirken, değerlendirmede başarılı bulunan ve Aşama 2’ye uygun görülen girişimci adayları ve iş fikirleri belirlenerek TÜBİTAK’a bildiriliyor.

TÜBİTAK değerlendirmesi sonucu 2. Aşama’ya geçmeye hak kazanan girişimciler ayrıca, ODTÜ TEKNOKENT’in ABD’nin San Francisco şehrinde yer alan T-Jump hızlandırma merkezinde eğitim alma şansı da yakalayabiliyor. Bu doğrultuda başvuru koşullarını sağlayan girişimcilere global anlamda en etkili hızlandırma programlarına başvuru desteği de sağlanıyor.

T-BİGG programının 2015 döneminde girişimci sayısı kabul sayısı oranında en başarılı uygulayıcı kuruluşu olan ODTÜ TEKNOKENT, bu yıl da girişimcilik ekosisteminin gelişmesinde öncü rol oynarken, 13 yıllık deneyimiyle girişimci adaylarının tüm ihtiyaçlarına yönelik bir BİGG programı hazırladı. Hazırlanan bu yeni programla daha çok sayıda girişimcinin desteklenmesini hedefleniyor. ODTÜ TEKNOKENT’in hizmet anlayışı ile gerçekleştirilen TÜBİTAK BİGG (T-BİGG) programı sayesinde girişimciler 150 bin TL Sermaye Desteği alarak şirketlerini yenilikçi ve lider ODTÜ TEKNOKENT ekosisteminde kurabilecek.

Teknoloji ve yenilik odaklı fikirleri olan girişimci adayları T-BİGG programı 2017 yılı başvurularını 1 Mart 2017 tarihine kadar www.tbigg.com sitesi üzerinden yapabilecekler.

ODTÜ TEKNOKENT T-BİGG programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz yfyi.odtuteknokent.com.tr/tr/t_bigg web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor