Girişimcilerin 2017 Yılı Beklentileri Olumlu!

50 ülkedeki 12 binden fazla girişimciyi aynı çatı altında buluşturan EO’nun Türkiye, 2017’deki girişimcilik ekosisteminin gündemine yönelik değerlendirmelerini ve beklentilerini derledi. Detaylar haberimizde..

50 ülkedeki 12 binden fazla girişimciyi aynı çatı altında buluşturan EO’nun Türkiye şubesi, 2017’deki girişimcilik ekosisteminin gündemine yönelik değerlendirmelerini ve beklentilerini derledi. EO Türkiye Başkanı Gül Gürer Alımgil, “Türkiye artık girişimciliğin itibar gören bir kariyer rotası olarak kabul edildiği bir ülke. Girişimcilerimiz tüm dünyada fikirleriyle ses getiriyor. Ekosistem bu yıl da gelişmesini hızlandıracak” dedi.

Gül Gürer Alımgil’in aktardığı değerlendirmelere göre, genç girişimcilerin önünü açacak devlet destekleri, melek yatırımcılığın popülerleşmesi, teknolojiyle iç içe gelişen ekosistem ve global vizyonla büyüyen girişimler bu yılın gündem başlıkları olacak.

“Genç Girişimcilere Vergi Muafiyeti İşleri Kolaylaştıracak”

EO Türkiye üyeleri içerisinde melek yatırımcılığa yönelenlerin giderek arttığını vurgulayan Alımgil sözlerini “Melek yatırımcıların ve sermaye fonlarının sayısı ile bu alanda yapılan eğitim yatırımlarının giderek artması olumlu gelişmeler. KOSGEB gibi kurumların verdiği Ar-Ge destekleri, 29 yaş altındaki girişimcilere sağlanan vergi muafiyeti gibi konular genç girişimcilerin işini kolaylaştıracak. Finansal araçlara ulaşmanın zor olduğu ekosistemimizde bunlar önemli adımlar” şeklinde sürdürdü.

“Teknolojiye Ayak Uydurmayan Rekabetin Dışında Kalır”

EO Türkiye’nin girişimcilikte öne çıkacak alanlara dair beklentisini de aktaran Alımgil, “Günümüzde eğitimden sağlığa, gıdadan perakendeye ne iş yapıyor olursanız olun, teknolojiyi mutlaka işinize entegre etmeniz gerekiyor. Yeni teknolojik gelişmeleri takip etmeyen sektörler, özellikle finans, sağlık ve enerji sektörleri orta-uzun vadede rekabetin dışında kalacaklar. Bizim de Türkiye’de, hızla gelişen Batı ekosistemini yakalamak istiyorsak, aynı hızda kendimizi geliştirmeliyiz” dedi.

“Global Vizyona Sahip Olan Kazanacak”

EO’nun global vizyonunu da paylaşan Alımgil’e göre, girişimcilerin fikirlerini hayata geçirirken artık yalnızca Türkiye’yi düşünmeleri yetmiyor: “Günümüzde bir fikir global anlamda, farklı kültürlerde de değer yaratabilme potansiyeli taşıyorsa başarılı oluyor. Bu nedenle Türkiye’deki girişimcilerin işlerine yalnızca kendi pazarımızla sınırlı kalmadan, daha geniş ve yaratıcı bir çerçeveden bakmaları gerekiyor. “

EO Türkiye olarak 2017’de de ekosistemin gelişimine destek olmayı sürdüreceklerini belirten Alımgil, sözlerini “Hem sermaye hem istihdam yaratımı açısından, girişimcilerin ülkenin kalkınmasına büyük destek verdikleri açık. Biz de girişimcilerin ihtiyacı olan networkleri ve projeleri oluşturarak onlara destek oluyoruz” şeklinde tamamladı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor