İnovaLİG 2017 Başvuruları Başladı! En İyiler Arasında Sizde Yerinizi Alın!

Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG 2017 başvuruları başladı. İnovaLİG ile şirketler hem inovasyon yetkinlikleri bazında yarışacak hem de inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı bulacaklar. Detaylar haberimizde..

65 bin ihracatçının temsilcisi TİM, inovasyon konusundaki aktif misyonunu bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan İnovaLİG ile sürdürüyor. İnovaLİG 2017’ye başvuruların 30 Nisan 2017’ye kadar devam edeceğini söyleyen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “İnovaLİG, ihracatçı firmalarımızın 2023 hedeflerine ulaşmalarında büyük katkı sağlayacak” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG’in bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyor. Katılımcı sayısının 2014’te 460 firmayken, 2016’da 761’e yükseldiğini söyleyen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada “İnovasyon bilincinin ve yönetiminin yaygınlaştırılması ve bu konularda farkındalık yaratılması için Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm Türkiye’nin İnovaLİG’e katkı sağlaması, ülkemizi diğer örneklerden ayrıştırarak bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. İnovaLİG özellikle ihracatçı firmalarımızın 2023 hedeflerine ulaşmalarına büyük katkı sağlayacak” dedi.

İnovasyon Liginde Türkiye’yi Üst Sıralara Taşıyacağız

Büyükekşi ayrıca, hem önceki yıllarda lige başvuran firmaların yıllar itibariyle gelişimlerini görmeleri için hem de yarışmaya ilk kez başvuracak firmaların bu heyecana ortak olmaları için tüm firmaları İnovaLİG 2017’ye katılmaya davet etti. Başvuru sürecinin 25 Ocak 2017 tarihinde başladığını belirten TİM Başkanı, şunları söyledi: “Tüm firmalarımızı 30 Nisan 2017 tarihine kadar www.inovalig.com adresinden İnovaLİG 2017’ye katılmaya davet ediyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak bizler bu yıl çok daha yoğun katılıma sahip olacağına inandığımız İnovaLİG 2017’de hep birlikte çok daha büyük başarılara imza atacağımıza ve inovasyon liginde ülkemizi çok daha üst sıralara taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz.”

Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı olan İnovaLİG, 2014 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Programa ilk yılda 460 firma, 2015 yılında 488 firma ve 2016 yılında da 761 firma başvurdu. İnovaLİG ile Avrupa'da 17, dünyada 67 ülkede, 6.000’den fazla firma ile uygulanan IMP3rove metodolojisine dayanan bir kurguyla, ülkemize ciddi bir fikri sermaye aktarılıyor. TİM, 2016 yılında IMP3rove standartlarına uygun iletilen değerlendirme anketi sayısı ile Türkiye’nin 1. sırada yer almasını sağladı. Türkiye, projenin başladığı ilk yıl listede 7. sırada yer alıyordu.

Unutmayın, Son başvuru tarihi 30 Nisan 2017.  Firmalar ve kamu kuruluşları, başvurulara dair sorularını yöneltmek amacıyla info@inovalig.com adresine e-posta gönderebilir ya da 0212 454 06 18/0212 454 03 74'ı arayarak destek alabilirler.

İnovaLİG 2017 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.inovalig.com web adresini ziyaret edebilir, Başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi inovasyona değer veren şirketlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Enver KAYA
Enver KAYA
Emine hanım,
İnovasyon Lig 2017 yarışmasında, firmalar hangi özellikleri kazanmalı. Yani bir şirket düşünün Organizayon şeması var. Kurumsal ERP yönetim sstemi var.Dünyada geçerli kalite ve yönetim kalite belgeleri var, yurt içi yurt dışı satışı var, Üretimi var, Kosgep projeleri yapıyor, Finansal rasyoları şirketinde anlık takip ediyor, her yıl yeni bir veya birkaç ürün üretmek için 3-4 kişilik arge si var tabi yazılım programlarıda var. İşyerini yıllık birimler bazında stratejik plan ve bütçesine uymaya çalışarak yönetiyor vede her ay bu birimlerin faaliyetlerini denetlem amaçlı raporlu olarak toplantı yapıyor... Bu firma inovatif bir firma olması için neye ihtiyacı var. Ben yazıda genel bilgiler gördüm. Öze  dokunan yok gibi.
saygılar
e.kaya

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor