Cazibe Merkezleri Programı İçin Ön Talepler Alınmaya Başlandı!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Kalkınma Bankası tarafından verilebilecek desteklere yönelik ön talep formu Kalkınma Bankasınca yayınlandı. Detaylar haberimizde..

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Kalkınma Bankası tarafından verilebilecek desteklere yönelik ön talep formu Kalkınma Bankası tarafından yayınlandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan ve yatırımcılara çeşitli alanlarda ve sektörlerde uzun vadeli destekler sağlanacak olan Cazibe Merkezleri Programı'nın ön talep başvuruları başladı.

Görece az gelişmiş bölgelerdeki yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracatı artırmak yoluyla bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilecek olan özel sektör yatırımlarına Cazibe Merkezleri Programı kapsamında destekler verilecek.

Buna göre; yeni yatırım projeleri için veya yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya kısmen geçmiş yahut başka sebeplerle faaliyet göstermeyen tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması için yatırım ve işletme dönemine ilişkin olarak aşağıdaki destekler sağlanacak:

  • Danışmanlık Hizmeti Desteği
  • Bedelsiz Yatırım Yeri Tahsisi Desteği
  • Anahtar Teslim Fabrika Binası Yapım Desteği
  • Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği
  • Faiz İndirimli İşletme Kredisi Desteği
  • Üretim Tesislerini Taşıma Desteği

Ayrıca, atıl vaziyetteki kamu binalarının çağrı merkezi ve veri merkezi olarak kullanımı için tahsisi, çağrı merkezi ve veri merkezi binası yapım desteği ve çağrı merkezlerinde ve veri merkezlerinde ihtiyaç duyulan telekomünikasyon altyapısına da aşağıdaki kapsamda destek sağlanacaktır:

  • Çağrı ve Veri Merkezleri Yatırım Desteği
  • Veri Merkezleri için Enerji Desteği

Kalkınma Bankası tarafından verilebilecek destek kalemlerinin listelendiği dokümanda yatırımcıdan talep ettiği destekler ve gerçekleştirmeyi düşündüğü projenin temel bilgileri isteniyor.

Cazibe Merkezleri Programı; Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Adıyaman, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Van, Bitlis, Hakkari, Muş, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinden oluşmaktadır.

Ön talep başvuruları aşağıda yer alan ön talep formunun eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalandıktan sonra Kalkınma Bankası’nın kredipazarlama@kalkinma.com.tr e-posta adresine gönderilmesi suretiyle yapılacak.

Cazibe Merkezleri Programı ve başvuruları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kalkinma.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi doğu ve güneydoğudaki yatırım fırsatlarını ve desteklerini kaçırmak istemeyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor