Türkiye, Dijital Girişimciler Yarışında 8 Ülkenin Birincisi Oldu!

Accenture tarafından Expo 2020 Dubai iş birliği ile Avrupa ve Asya’dan 8 ülkenin eş zamanlı katılımıyla düzenlenen ilk uluslararası hackhaton yarışmasında Türkiye’den Portakal takımı dikey tarım projesi ile 8 ülkenin birincisi oldu. Detaylar haberimizde..

Accenture tarafından Expo 2020 Dubai iş birliği ile Avrupa ve Asya’dan 8 ülkenin eş zamanlı katılımıyla düzenlenen ilk uluslararası hackhaton yarışmasında Türkiye’den Portakal takımı dikey tarım projesi ile 8 ülkenin birincisi oldu.

Accenture’ın, Avrupa ve Asya’nın sekiz ülkesinden yetenekli takımları karşı karşıya getirerek, Expo 2020 Dubai iş birliği ile düzenlediği ilk uluslararası hackathon 26 - 27 Kasım 2016 tarihleri arasında Accenture İstanbul ofisinde yapıldı. Roma, Londra, Madrid, Amsterdam, Dortmund, Prag, İstanbul ve Dubai’den takımların yarıştığı Accenture Digital Hackathon’un birincisi İstanbul’dan Boğaziçi Üniversitesi mezunlarından oluşan Portakal takımı olurken ikinciliğe Almanya/Dortmund, üçüncülüğe ise BAE/Dubai takımları layık görüldü.

Birincilik Ödülü Dikey Tarım Projesi ile İstanbul’dan Portakal Takımı’nın

Dikey tarım için geliştirdiği mobile entegre bir prototip ile birinciliğin sahibi olan Portakal takımı, proje ile bireylerin doğayla tekrar bağ kurabilmesini hedeflerken, karbon ayak izini azaltarak küresel ısınma ile mücadele etmeyi amaçlıyor. Almanya’dan ikinci olan ekibin projesi “CryptoVote” – blockchain teknolojisini kullanarak dijital oylamalarda hile yapılmasını engelliyor. Dubai’den üçüncü olan proje ise Taqas – evlerdeki enerji tüketimini azaltarak şehirlerin daha sürdürülebilir enerji politikalarına sahip olmasını hedefliyor. Yarışmaya İstanbul’dan katılan Portakal takımı, 8 ülkenin birincisi olarak, 5 bin euro’luk hediye çeki kazanırken projesini Expo 2020 Dubai'de sunma fırsatı elde etti.

Yarışmanın İstanbul sıralamasında ikinci ve üçüncülüğü sırasıyla ODTÜ ve Bilkent üniversitesi öğrenci ve mezunlarından oluşan Ankapower ile Uniteam takımları elde etti. Lokalde ilk üç sırayı alan takımlar toplamda 15 bin TL değerinde hediye çeki ve 5 bin dolar değerinde Google Cloud özel ödülü kazandılar.

Facebook, Google Cloud ve GE’nin İstanbul’daki yerel iş ortakları olduğu Accenture Digital Hackathon’da yazılım geliştirme, tasarım ve pazarlama konusunda uzman 8 ülkeden toplam 946 başvuru arasından seçilen 292 kişinin oluşturduğu 62 takım bir araya geldi. Hackhathon kapsamında katılımcılardan EXPO 2020 Dubai’nin ana konusu olan Fırsat, Mobilite, Sürdürülebilirlik temalarına odaklanmaları talep edilirken Nesnelerin İnterneti, Mantıksal Analiz, Yapay Zeka, Artırılmış Sanal Gerçeklik ve Blockchain teknolojilerini kullanarak, yenilikçi, ölçeklenebilir ve yinelenebilir uygulama prototipleri inşa etmeleri beklendi.

Accenture Türkiye Genel Müdürü Dilnişin Bayel; “Accenture Türkiye olarak dijital teknolojilerin kullanımını yaygınlaştırılarak inovatif çözümler geliştirmeyi, bu sayede Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. 8 ülkede eş zamanlı gerçekleşen Hackathonumuz ile birçok değerli projeyi görme şansı elde ettik ve gelecek için bir kez daha ümitlendik. Birinciliği Türk takımının elde etmesinden de ayrı bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde daha nice kıymetli, yüksek potansiyeli olan dijital girişimciler var. Biz de Accenture olarak dijital yenilikçi fikirleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Accenture Digital Hackhaton’un İstanbul jürisinde Accenture Türkiye Genel Müdürü Dilnişin Bayel, Facebook Satış Direktörü Erdem Çelik, GE Dijital Türkiye Genel Müdürü Uygar Doyuran, Google Cloud Türkiye Genel Müdürü Önder Güler, Harvard Business Review Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, Accenture Türkiye Teknoloji Grubu Lideri ve Yönetici Ortağı Emre Hayretçi, Accenture Yönetici Ortağı Erdal Güner, Accenture Yönetici Ortağı Çetin Özgür Elmas ve Accenture Endüstriyel Yazılım Çözümleri Ülke Lideri Nesrin Keçik yer aldı.

Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor