Türkiye'nin İlk Yurtdışı OSB ve Kuluçka Merkezi Chicago'da Açıldı!

Türk ve ABD'li yatırımcı ve girişimcileri buluşturmayı hedefleyen "Türk Ticaret Merkezi", Chicago'da törenle açıldı. Gümrükten muaf serbest bölge olma özelliği de taşıyan, Kuzey Amerika'nın en büyük sanayi bölgesi Elk Grove içerisinde yer alıyor.

Türk ve ABD'li yatırımcı ve girişimcileri buluşturmayı hedefleyen "Türk Ticaret Merkezi", Chicago'da törenle açıldı. Gümrükten muaf serbest bölge olma özelliği de taşıyan, Kuzey Amerika'nın en büyük sanayi bölgesi Elk Grove içerisinde açılan Merkez, bir Kuluçka Merkezi ile Organize Sanayi Bölgesi alanını bünyesinde barındıran yurtdışında kurulmuş ilk Türk girişimi olarak tarihe geçti.

Merkez'in açılış imza törenine, TÜBİTAK Marmara Teknokent adına TÜBİTAK Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, İstanbul Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Yasin Erol, Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, GOSB Teknopark ve Namık Kemal Üniversitesi Teknokenti adına TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek ile çok sayıda iş adamı ve girişimci katıldı.

İmza töreni öncesinde Chicago Türk Ticaret Merkezi'nde incelemelerde bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Ergin merkez ve çalışma alanları hakkında yetkililerden bilgi aldı. İmzalanan protokolle hayata geçen projenin, Türk iş adamı ve girişimcilerinin yurt dışına açılımında hayati önem taşıdığına dikkati çeken Ergin, Kuluçka Merkezi'nin, fikirlerini ticari yapıya dönüştürme süreci içerisinde olan veya fikri olan girişimcileri sektördeki ABD'li ve Türk sanayicilerle buluşturacağını ifade etti. ABD'nin kuzey-doğusundaki Boston bölgesi ve güney-batısındaki San Francisco’nun neredeyse tam ortasında yer alan Chicago’nun lojistik yapısı nedeniyle de stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Prof. Ergin, “Merkezimiz, ABD pazarına girmek isteyen yatırımcılar ve fikirlerini burada geliştirmek isteyen girişimciler için bu kıtanın dört bir yanına açılan önemli bir giriş kapısı olacak” dedi.

Türk firmalarının ABD pazarında satış yapma ve yerleşik hale gelmeleri için gerekli ofis, depo, showroom gibi imkanları tek çatı altında toplayan Merkez, fuar dahil tüm lojistik hizmetleri ile, ithalat-ihracat, yedek parça depolama, ABD'de şirket kurma gibi tüm konularda danışmanlık hizmetleri sunacak. Bunların yanı sıra nitelikli ve yüksek teknoloji odaklı Türk girişimcilerine de kuluçka hizmeti verilecek olan Chicago Türk Ticaret Merkezi bünyesinde, Türk yatırımcıların ABD'de rekabet edebilirliklerini sağlamak amacıyla inovasyona dayalı bir büyüme yaklaşımı benimsenecek.

Türkiye'nin ilk yurtdışı OSB ve kuluçka merkezi "Türk Ticaret Merkezi" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkishtradecenters.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.613 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor