Başakşehir Living Lab’den Ücretsiz “Girişimciliğin Yol Haritası” Seminerleri

Başakşehir Belediyesi’nin İnovasyon Merkezi, Living Lab’de girişimcilik eğitim seminerleri başladı. Bir yıl boyunca ücretsiz devam edecek olan seminerlerde, farklı başlıklar altında girişimcilere yeni nesil pazarlama stratejileri gibi sertifikalı eğitimler verilecek. Detaylar haberimizde..

Başakşehir Belediyesi’nin İnovasyon Merkezi, Living Lab’de girişimcilik eğitim seminerleri başladı. Bir yıl boyunca ücretsiz devam edecek olan seminerlerde, farklı başlıklar altında girişimcilere yeni nesil pazarlama stratejileri gibi sertifikalı eğitimler verilecek.

Türkiye’nin en kapsamlı girişimcilik ortamı Living Lab, Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında bilgisi ve girişimi olan, kendi şirketini kurmayı planlayan veya yeni kurmuş tüm girişimciler için “Girişimciliğin yol haritası” seminerlerine başladı.

Murat Özanlar tarafından verilecek olan eğitimlerin ilk oturumunda ‘Yeni nesil pazarlama stratejileri’ konusu ele alındı. BLL Merkezi’nde 10.00-15.00 saatleri arasında devam eden eğitimde bildiğimiz pazarlama yöntemleri dışında kullanılabilecek metotlar üzerinde duruldu. Özanlar eğitimin içeriğini şu şekilde aktardı, “İnovatif farklı yöntemler kullanarak ürünümüzü, kendimizi, markamızı nasıl hedef kitleye pazarlayabiliriz, hedef kitlemize nasıl daha doğru ulaştırırız bu konulara değineceğiz. Pazarlama teknikleri ürüne göre değişmektedir. Her ürün aynı pazarlama tekniği ile pazarlanmaz. Ama şirketler eleman bulma sıkıntısı yaşıyor bununla ilgili yarışmalar düzenleyebilir. Aynı ürün için şirketler farklı web siteleri kurarak hedef kitle tarafından hangisinin daha çok ilgi gördüğünü test edebilirler. Dersimizde bunun gibi 10-15 tane yeni trend pazarlama teknikleri anlatacağız. Bir gün sürecek eğitimimiz. Örnekler üzerinden gideceğiz. Öğrendikleri pazarlama yöntemlerini kendi ürünlerine modellemelerini isteyeceğiz. Pazarlama teknikleri zaten biliniyor önemli olan bunları farklı şekillerde nasıl kullanabiliriz?”

Murat Özanlar, pazarlamanın ilk aşamasını ise şu cümlelerle anlattı, “Ürününüzün öncelikle ayıt edici özelliği nedir? Bu ürünün hangi özelliği ile hedef kitlenizin dikkatini çekeceksiniz, bunları tespit etmeden ürün pazarlayamayız.

Katılımın ücretsiz olduğu “Girişimciliğin yol haritası” seminerlerine yıl boyunca başvuru yapılabilecek. Ayda 2 kere düzenlenen seminerlere 18 yaş ve üzeri herkes katılım sağlayabilecek.

Başakşehir Belediyesi’nin İnovasyon Merkezi, Living Lab’de verilecek olan “Girişimciliğin yol haritası” seminerleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz basaksehir-livinglab.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor