İhracata Dair Hersey 15-16 Kasım'da İhracat Zirvesi 2016'da!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile düzenlediği İhracat Zirvesi, Başbakan Binali Yıldırım ve 12 Bakanın katılımı ile adeta Kabine zirvesine dönüşecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile düzenlediği İhracat Zirvesi, Başbakan Binali Yıldırım ve 12 Bakanın katılımı ile adeta Kabine zirvesine dönüşecek. Türkiye ekonomisinin omurgasını oluşturan 26 sektördeki ihracatçılar, sorunlarını ve çözüm önerilerini Başbakan ve bakanlara yüz yüze anlatma şansı elde edecek.

Küresel ekonomi, ihracatın finansmanı, yeni pazarlar ve Sanayi 4.0 gibi konuların tartışılacağı zirvede, en çok ihracat gerçekleştiren firmaların yanında, bu yıl ilk kez “İhracatın Gizli Şampiyonları” adı altında 10 yeni kategoride firmalar ödüllendirilecek.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2017’nin ihracatta atılım yılı olması için çalışıyoruz. Hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ile dünya ticaretinden aldığımız payı yüzde 1,5 seviyesine taşımak” dedi.

Üç milyon kişiye istihdam sağlayan, 65 bin ihracatçının sesi olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği İhracat Zirvesi, 15-16 Kasım tarihleri arasında İstanbul Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirecek.

Başbakan Binali Yıldırım ile zirveye katılacak 12 bakan arasında; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, AB Bakanı Ömer Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yer alıyor.

Hükümetin ihracatçılarla buluşacağı ve yaklaşık üç saat sürecek olan İhracat Forumu oturumunda, sektör temsilcileri üçer dakikalık sürede sorunlarını ve çözüm önerilerini Başbakan Yıldırım ve bakanlara yüz yüze aktarma şansı bulacak. Oturumda karşılıklı soru-cevap bölümü de gerçekleştirilecek.

İhracatın Gizli Şampiyonları 10 Kategoride Ödüllendirilecek

İki gün boyunca küresel ekonomik ve siyasi gelişmeler, ihracatın finansmanı, yeni pazarlar, hizmet ihracatı, lojistik ve gümrük gibi konuların gündem oluşturacağı zirvede, küresel ticarette son zamanlarda en çok konuşulan konular olan Sanayi 4.0, E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm başlıkları da işlenecek. Bu yıl ilk kez İhracatın Gizli Şampiyonları ödül törenine de ev sahipliği yapacak olan etkinlikte, en çok ihracat gerçekleştiren firmaların yanında 10 yeni kategoride ihracat gerçekleştiren firmalar da ödüllendirilecek.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2016 İhracat Zirvesi kapsamında Türkiye’nin daha önce ihraç etmediği ürünleri ihracata başlayan Özgün Ürün Şampiyonları, tüm ülkelere ihracat gerçekleştiren Sınır Tanımayan Şampiyonlar, üniversite-sanayi işbirliğinden doğan kuvvetle başarılı ihracat rakamlarına imza atan Üniversite-Sanayi İşbirliği Şampiyonları gibi 10 farklı kategoride gizli şampiyonlara ödül verileceğinin altını çizdi.

İhracat ile Alakalı Her Türlü Gündem Tartışılacak

Gerçekleştirdikleri ihracatın Türkiye’ye döviz girdisi sağlarken, aynı zamanda yatırım ve istihdam artışını da beraberinde getirdiğini belirten TİM Başkanı Büyükekşi, “Hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ile dünya ticaretinden aldığımız payı yüzde 1,5 seviyesine taşımak. Bu yolda ihracat ile alakalı her türlü gündem konusunun tartışılacağı bir etkinlik düzenliyoruz. İhracatçılarımızın yanı sıra bürokratlardan ihracat profesyonellerine, sektör liderlerinden akademisyenlere geniş bir kitleye hitap etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu yıl Hükümet tarafından ihracatın desteklenmesine yönelik önemli adımlar atıldığına dikkat çeken TİM Başkanı Büyükekşi, “TİM ve İhracatçı birlikleri olarak bu yıl çok daha fazla gayretle çalışıyor ve katma değeri yüksek ihracat için fiili adımlar atıyoruz. Küresel ekonomi ve ticaretteki puslu ortamda, net ihracatın pozitif katkısı ile büyümesini istediğimiz Türkiye ekonomisi için 2017’nin ihracatta atılım yılı olmasını istiyor ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Bu sebeple, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma konusunda bilinci artırmak için hayata geçirdiğimiz dev proje ve organizasyonlara ek olarak, bu yıl ilk kez İhracat Zirvesi’ni gerçekleştireceğiz. Her yıl düzenli hale getirmeyi hedeflediğimiz İhracat Zirvesi ile ülkemizde ihracat bilincini yaygınlaştıracak, ihracat potansiyelimizi maksimum düzeyde artıracağız” dedi.

İhracat Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tim.org.tr web adresini ziyaret edebilir, kayıt işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor