Girişimcilik Topluluğu, Girişimcilerle Öğrencileri Kahvaltıda Buluşturdu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu, 6 Kasım 2016 Pazar günü Cemile Sultan Korusu'nda düzenlemiş olduğu Tanışma Kahvaltısında sektörünün en iyi girişimcilerini topluluk üyeleriyle buluşturdu. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu, 6 Kasım 2016 Pazar günü Cemile Sultan Korusu'nda Geleneksel Tanışma Kahvaltısı etkinliğini gerçekleştirdi. Girişimcilik Topluluğu, bu yıl geçen senelerde düzenlemiş olduğu kahvaltı programına yeni bir konsept getirerek sektörünün en iyi girişimcilerini topluluk üyeleriyle buluşturdu.

Girişimcilik Topluluğu Geleneksel Tanışma Kahvaltısı bu sene 150 kişilik rekor katılım ile gerçekleşti. Senenin bu önemli ilk etkinliğine Girişimcilik Topluluğu üyeleri başta olmak üzere, farklı üniversitelerden gelen öğrenciler, kulüp başkanları ve Öğrenci Konseyi başkanları, topluluğun iletişimde olduğu tüm paydaşları, Genç MÜSİAD, TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu, Karanlıktaki Hilal gibi birçok sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetimler, topluluğun eski yönetim kurulu üyeleri ve başkanları, değerli paylaşımları ile günü zenginleştiren Doç. Dr. Murat Yalçıntaş (Istanbul Ticaret Odası 17.-18. Dönem Başkanı), Dr. Serhat Tatlı (Teqen Holding, Kurucu-Sports Tv, Radyospor), Hakan Elbir (Istanbul Social Enterprise, Kurucu Ortak ve Genel Müdür – Karanlıkta/Sessizlikte Diyalog), Fatih Coşkun (Codevist Bilişim Hizmetleri, Kurucu), Yavuz Fettahoğlu (Genç MÜSİAD Başkanı), Abdulsamet Temel (TOBB Istanbul Genç Girişimciler Kurulu Başkanı) Özgür Bayraktar (Bayraktar&Partners, Kurucu), Erdem Genç (Park Kitap-M3 Works, Kurucu, Yazar) Süleyman Sait Erdoğan, İdris Cin (GirisimHaber, Kurucu) ve Turgut Özçelikyürek (Girisimci Iş Adamları Vakfı, Melek Yatırım Ağı Koordinatörü) ile İstanbul Ticaret Üniversitesi yönetimi adına Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Çengel, ULT Bölüm Başkanı Doç. Dr. Figen Yıldırım ve topluluğun akademik danışmanı Liderlik ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Doç. Dr. N. Öykü İyigün katıldı. 

Program İstanbul Ticaret Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren'in açılış konuşmasıyla başladı. Girişimcilik Topluluğu tarafından üniversite bünyesinde ve üniversite dışında yapılmış olan organizasyonların ne kadar başarılı olduğundan bahseden Ekren, her zaman topluluğun yanında olacağını, yapılacak tüm etkinliklerde desteklerini esirgemeyeceğini de belirtti. Ayrıca kurulması planlanan inkubasyon merkezi ve Girişimcilik endeksi hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren'in ardından topluluğun akademik danışmanı Doç. Dr. N. Öykü Iyigün'ün konuşmasıyla program devam etti. Topluluğun yaptığı etkinlikleri her zaman desteklediğini, bu güzel organizasyonun bir parçası olduğu için cok mutlu oldugunu ve yaklaşık 3 aydır bu proje icin çalıştıklarını söyledi, başta Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can Ordu olmak üzere bütün YK üyelerini tebrik etti. Açılış konuşmaları topluluk başkanı Fahrettin Can Ordu ile devam etti. Ordu, Girişimcilik Topluluğu'nun yapmış olduğu ve yapacağı projelerle ilgili ufak bir sunumla devam etti, dönem içerisinde yapacakları yenilikçi ve ufuk açıcı projelerden bahsetti. Sözlerini "Hayal ettiğin kadar büyük, gerçekleştirdiğin kadar güçlüsün." diyerek tamamladı.

Kahvaltı etkinliğinde “konuk konuşmacı” olarak gelen girişimciler, gençlerle aynı masada birlikte kahvaltı ederken, kendi hayat hikâyelerini ve girişimcilik açısından karşılaştıkları zorlukları, başarısızlıkları ve almış oldukları dersleri açık yüreklilikle anlattılar. Deneyimlerini paylaşarak,  genç girişimci adaylarına yeni bakış açıları ve kriz yönetimi deneyimlerini aktarmış oldular.

Girişim Haber olarak katıldığımız bu güzel organizasyonu gerçekleştiren İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Toğluluğu'nu çalışmaları için tebrik ediyor, bu organisyon ve çalışmaların diğer üniversitelerimizin girişimcilik kulüplerine örnek teşkil etmesini umuyoruz.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu ve çalışmaları hakkında detaylı bilgi için www.girisimtic.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca topluluğun çalışmalarını Facebook ve Twitter hesaplarından takip edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor