7. İngiltere-Türkiye İş Forumu İki Ülke Arasındaki Ticareti Arttıracak

Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (Turkish-British Chamber of Commerce and Industry (TBCCI)) Başkanı Emma Edhem, 2 Aralık 2016'da İstanbul'da gerçekleşecek olan 7. İngiltere-Türkiye İş Forumu'nu duyurdu. Detaylar haberimizde..

Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (Turkish-British Chamber of Commerce and Industry (TBCCI)) Başkanı Emma Edhem, 2 Aralık 2016'da İstanbul'da gerçekleşecek olan 7. İngiltere-Türkiye İş Forumu'nu duyururken, Türk ekonomisinin gücünün ve direncinin, Türk-İngiliz ikili ticaretine ve yatırımına karşı ilginin ve bunlardaki gelişimin kesintisiz bir hızla kendini gösterdiğini söyledi.

TBCCI Başkanı Emma Edhem, Türkiye'deki kümülatif İngiltere yatırımının 21 milyar ABD dolarına ulaşmış olduğunu ve iki ülkenin karşılıklı ticaretinin son yıllarda artmayı sürdürdüğünü belirtti. 2012'de İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaret 14,3 milyar ABD doları iken, 2013'te 15,0 milyar ABD doları, 2014'te ise 15,8 milyar ABD doları oldu. 2015'te 16,1 milyar ABD dolarına ulaşan karşılıklı ticaret, iki ülke arasındaki en yüksek hacmine ulaşmış oldu.

Edhem, ticaret hacminin, 2016'nın ilk sekiz aylık dönemi olan Ocak-Ağustos ayları arasındaki dilimde %9'luk bir artışla 11,7 milyar ABD dolarına ulaştığını ekledi. Emma Edhem, Türk-İngiliz ikili ticari faaliyetlerine ilginin ve bunun gelişim hızının sürdürülebilir olarak görüldüğünü ifade etti.

Edhem, TBCCI'ın İngiltere-Türkiye iktisadi ilişkilerinin gelişimine olan katkısının seminerler, davetler, iş çevresi geliştirme, sektör forumları ve raporları ile sınırlı kalmayıp, Genç Girişimciler ve Profesyoneller Platformu, Genç Şehir Finansörleri Platformu ve TBCCI Brexit Komitesi gibi girişimleri de içerdiğini açıkladı.

TBCCI Başkanı, 2 Aralık 2016'da İstanbul'daki Swissotel The Bosphorus'ta TBCCI'ın organize edeceği İngiltere-Türkiye İş Forumu'nun anlam ve önemine dikkat çekti.

Bu yılın odak noktası, hem Türkiye'deki hem de İngilteretaki üyeler, kurumlar ve iş dernekleri tarafından bildirilen en güncel ve acil konular olacak. Bunlar:

  • İngiltere-Türkiye Ticaret ve Yatırım Hukuk Gündemi
  • Üretim
  • Teknoloji Gündemi
  • İngiltere ve Türkiye’deki İş Modelleri

Foruma katılan katılımcılar ve konuşmacılar, küresel sektör uzmanlarını ve resmi yetkilileri dinleyecek, onlarla bağlantılar kuracak ve her iki ülkeden geniş yelpazedeki temsilcilerle tanışacaklar. Konuşmacılar arasında Türk ve İngiliz Büyükelçileri, İstanbul'daki İngiltere Konsolosu, Londra Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Belediye Başkan Vekili, DEIK, HSBC, ISPAT, Rolls-Royce, BAE, BP, Arçelik, No5 Chambers, IBM, KoçSistem, ODTÜ Teknokent, Zenium Technology, Ernst & Young, APCO Worldwide, London and Partners, RadcliffesLeBrasseur, Shakespeare Martineau, Legal Attorney & Counsellors ve Rational Foreign Exchange yer alıyor.

Derneklerin, şirketlerin, profesyonellerin, resmi yetkililerin, akademisyenlerin ve Türkiye ile İngiltere arasında ticari faaliyetlerde bulunan veya bulunmak isteyen bireylerin bu büyük davete katılmaları tavsiye ediliyor.


7. İngiltere-Türkiye İş Forumu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tbcci.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor