Türk ve Alman Yatırımcılar "Berlin Yatırımcı Etkinliği"nde Buluştu!

Alman Ekonomisi’nin Türkiye’deki resmi temsilcisi olarak Berlin eyaletini Türkiye'deki faaliyetlerinde destekleyen Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, melek yatırım ağı BIC Angels ile işbirliğinde önemli bir etkinliğe imza attı. Detaylar haberimizde..

Alman Ekonomisi’nin Türkiye’deki resmi temsilcisi olarak Berlin eyaletini Türkiye'deki faaliyetlerinde destekleyen Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, melek yatırım ağı BIC Angels ile işbirliğinde önemli bir etkinliğe imza attı. 1 Kasım 2016 tarihinde Kolektif House Levent'te gerçekleşen Berlin Yatırımcı Etkinliği’nde, Berlin’de yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ve Türk şirketleri Berlin Yatırım Ajansı yetkilileri ile birebir görüşme imkânı buldu.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, BIC Angels işbirliği ile Türk şirketlerin Berlin eyaletindeki ticari faaliyetlerini arttırmak ve onları eyalete yatırım hakkında bilgilendirmek üzere 1 Kasım 2016 tarihinde bir yatırımcı etkinliği düzenlendi.

Türk yatırımcılara Almanya pazarına girme ve burada başarılı olma konularında birçok destek sunan Berlin eyaleti ile ilgili önemli bilgiler katılımcılar ile paylaşıldı. Düzenlenen etkinlik kapsamında Berlin eyaleti yetkilileri ve Türk iş adamları ikili iş görüşmeleri yapmak üzere bir araya geldiler. Özellikle Berlin’in yatırım olanakları kapsamında bölgesel bilgiler, teşvikler, girişimciler için avantajlar ve fırsatlar hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu. Bu konularda katılımcıların soruları yanıtlandı.

Etkinliğin önemli katılımcıları arasında Berlin Ticari Temsilcilik Ofisi Yetkilisi Zafer Koç, Berlin Eyaleti‘nin Ekonomi, Teknoloji ve Araştırma Ajansı’ndan Christian Treichel ve Thomas Einsfelder; BIC Angels yatırımcılarından Mehmet Onarcan ve Ömer Erkmen, BIC Angels’ın yatırım direktörü Mehmet Akalın da yer aldı.

BIC101 Hızlandırma Programı ile erken aşama startupları destekleyen ve bu doğrultuda girişimcilere Berlin ekosisteminde iş modellerini test etme fırsatı sunan BIC Angels; destek olduğu Influanza ve Local Guddy girişimcilerini de Alman yatırımcılar ile buluşturdu. BIC101 programı ile Berlin ve İstanbul’da girişim pazarlama ve yönetimi konusundaki deneyimlerini paylaşan Local Guddy ve Influanza kurucuları Emre Semercioğlu ve Sercan Lir, global pazarı hedefleyen startuplar için, Berlin ekosisteminin ilk adım olarak en doğru adres olduğunun altını çizdi. Berlin’de global rakipleri ile de görüşme fırsatını yakalayan girişimciler, Türkiye’yi Avrupa ekosisteminde temsil edebildikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Zafer Koç, Christian Treichel, Thomas Einsfelder, Ahmet Onur ve Mehmet Akalın tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başlayan program, Berlin Partner sunumu ve Berlin ekosisteminin tanıtımı ile devam etti. Berlin’deki yeni nesil Türk girişimcilerin başarıları, BIC Angels tarafından katılımcılar ile paylaşıldı. Programda yer alan panel ile etkinliğe katılanlara Berlin’deki en iyi girişimcilik uygulama örnekleri hakkında bilgi verildi. Doğan Taşkent moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Ömer Erkmen, Mehmet Onarcan ve Thomas Einsfelder konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde yatırımcılar, Türk ve Alman ekonomileri çerçevesinde girişimcilere ve şirketlere sunulan fırsatları değerlendirdi. Katılımcılar arasında yer alan Türk ve Alman yatırımcılar, BIC Angels’ın ve Berlin Partner’ın ekosistemi güçlendirmek adına içinde bulundukları faaliyetleri inceleyerek sorularını panelistlere yönelttiler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor