Enerjide İnovatif Girişimlerin Önemi Giderek Artıyor!

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, geçen yıl Paris’te iklim değişikliğiyle mücadele konusunda alınan kararlara değinerek, “Küresel anlamda enerjide verimlilik hızla artıyor. Yenilenebilir enerji de kömürün yerini almaya başlıyor, ancak bu gelişmeler yeterli değil." Detaylar

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, geçen yıl Paris’te iklim değişikliğiyle mücadele konusunda alınan kararlara değinerek, “Küresel anlamda enerjide verimlilik hızla artıyor. Yenilenebilir enerji de kömürün yerini almaya başlıyor, ancak bu gelişmeler yeterli değil. COP21 hedeflerinin hayata geçirilmesi için çok daha fazla çaba göstermek gerekiyor.” dedi.

Teknoloji girişimcileriyle, iş dünyasını bir araya getiren global inisiyatif HelloTomorrow ile Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen "Enerjinin Geleceği" başlıklı toplantıya Paris'ten video bağlantısıyla katılan Birol, inovatif çabaların hız kazanmasında bağımsız girişimcilerin rolüne dikkati çekti.

Paris'teki COP21 anlaşmasının ardından, bir yıl içerisinde taraf olan tüm hükümetlerin anlaşmayı onaylamasının çok önemli olduğunu, ancak hedeflere ulaşmak için çabaların çok daha hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Birol, "Küresel anlamda enerjide verimlilik hızla artıyor. Yenilenebilir enerji de kömürün yerini almaya başlıyor. Ancak bu gelişmeler yeterli değil. COP21 hedeflerinin hayata geçirilmesi için çok daha fazla çaba göstermek gerekiyor. Bunda da enerji alanındaki bağımsız, inovatif girişimciler ve akademik kurumlar büyük rol oynayacak." ifadelerini kullandı.

Birol, Kyoto protokolünün onaylanmasının neredeyse 10 yıl sürdüğüne dikkat çekerek, COP21'in ardından belirlenen hedeflere ulaşmak için bu kadar hızlı harekete geçilmesinin, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir başarı sayılabileceğini sözlerine ekledi.

Sabah kaynaklı haberimizi enerji sektöründe inovatif girişimleri veya fikirleri olan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor