Sağlık Sektörü "İstanbul Health Expo"da Bir Araya Geliyor!

CNR EXPO Yeşilköy’de 24-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Health Expo’da bu yıl ilk kez "Engellere Çözümler" adlı özel bir kongre gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

CNR EXPO Yeşilköy’de 24-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Health Expo’da, bu yıl ilk kez bakıma muhtaç hastalar, yaşlılar ve engelli bireylerin ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla "Engellere Çözümler - Rehab Türk" özel alanı oluşturulacak.

Fuar kapsamında gerçekleştirilecek sağlık sektörünün 10 yıllık projeksiyonunun açıklanacağı ‘Sağlıkta Finansal Sürdürülebilirlik (SUT)” Sempozyumu’na ilginin büyük olması bekleniyor.

Sağlık sektörüne ve ülke ekonomisine katma değer sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek organizasyonda; hem üretici firmalar yabancı alıcılarla buluşturulacak, hem de sektörün gelişimine katkı sağlayacak kongre ve kurslar düzenlenecek.

Medikal ve sağlık sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamalara ev sahipliği yapacak “İstanbul Health Expo - 4. Medikal Cihaz ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri Buluşması, 2. Uluslararası Sağlık Kongreleri ve Sempozyumları” CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) ve Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) iş birliğinde 22-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ameliyathane cihazlarından tek kullanımlık ürünlere hastane mobilyalarına, fizik tedavi, rehabilitasyon cihazlarına kadar pek çok ürünün sergileneceği fuarda, medikal cihaz sektöründe yapılan ihracatın katma değerinin yükseltilerek, sektörün rekabetinin artırılması amaçlanıyor.

Kanser kontrolünden, sağlıkta kaynak yönetimine kadar pek çok konuda kursların gerçekleştirileceği fuarda; sağlıkta finansal sürdürülebilirlik, kalp krizi yönetimi, palyatif bakımı, ağız ve dis sağlığı, rehabilitasyon gibi daha pek çok konularda sempozyumlar ve kurslar düzenlenecek. Sağlık sektörünün gelecek 10 yıllık planlaması ilk olarak İstanbul Helath Expo’da masaya yatırılacak. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek sağlık sektörünün 10 yıllık projeksiyonunun açıklanacağı ‘Sağlıkta Finansal Sürdürülebilirlik (SUT)” Sempozyumu’na ilginin büyük olması bekleniyor.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yetkililerinin de yer alacağı İstanbul Health Expo’da bu yıl ilk kez "Engellere Çözümler" adlı özel bir kongre gerçekleştirilecek. Kongrede, konunun uzmanları engelli bireylerin ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla bir araya getirilecek. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, EVSAD, Sağlık Daire Başkanlığı ve İBB Engelliler Müdürlüğü’nün desteğinde gerçekleştirilecek.

Fuar-Sempozyum-Kongre-Kurs Dörtlemesi

“Engellere Çözümler - Rehab Türk" kapsamında engelli ve bakıma muhtaç kişilerin yaşam kalitesi ile konforunu yükseltmek amacıyla son teknolojik ürün ve servisler sergilenecek.

Sağlık Bakanlığı’nın katkıları ile fuar kapsamında bu yıl 2’incisi organize edilecek Uluslararası Bütünleşik sağlık ve Bakım Kongresi’nde kongre-sempozyum ve eğitim sertifikasyon programları gerçekleştirilecek. Fuar-sempozyum-kongre-kurs dörtlemesiyle tüm bileşenlerin bir araya getirildiği organizasyon aracılığıyla sağlık sektörü, tüm ihtiyacını tek çatı altında karşılama imkanı bulacak.

Sağlık çalışanlarına spesifik konularda kongre ve kursların verileceği İstanbul Health Expo’da aynı zamanda üretici firmaların sağlık alanındaki ürün ve projeleri de yabancı alıcılarla buluşturulacak. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen İstanbul Health Expo’da, Bosna Hersek, Suriye, Irak, Moldova, Ukrayna ve Belçika gibi pek çok ülkeyle ciddi bağlantılar kurulmuştu; bu yıl da fuar ve sempozyuma pek çok ülkeden profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

İstanbul Health Expo hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz cnrhealthexpo.com web adresini ziyaret edebilirsiniz

Haberimizi sağlık sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor