Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği İçin Son Gün 3 Ekim!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 2016 yılı "Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği" için son başvuru tarihinin 3 Ekim olduğunu bildirdi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 2016 yılı "Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği" için son başvuru tarihinin 3 Ekim olduğunu bildirdi.

Bakan Özlü, KOSGEB tarafından KOBİ'lerin yeni ve yerli makine alımlarına yönelik olarak sağlanan Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği programının başvurularının başladığını belirtti. Programdan yararlanmak isteyen KOBİ'lerin 3 Ekim mesai bitimine kadar "kredi.kosgeb.gov.tr" internet adresinden başvuru yapabileceklerini kaydeden Özlü, "Kredi faiz desteği programının işletme başına üst limiti 1 milyon 500 bin lira oldu ve yalnızca yerli ile yeni makine alımlarında kullandırılacak kredinin faiz/kar payı bedelinin üst limiti de 300 bin lira olarak belirlendi." ifadelerini kullandı.

"Kredinin İlk 6 Ayı Ödemesiz"

Program kapsamında kullandırılacak kredinin ilk 6 ayının ödemesiz olduğunu, ilk 6 aydan sonra ise 3'er aylık eşit taksitler halinde toplamda 36 ayda geri ödeneceğini açıklayan Özlü, destekten yararlanmak isteyen işletmelerin, KOSGEB ile aralarında protokol imzalanan, Akbank, Denizbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı Kredi Bankası şubelerine başvuru yapabileceklerini bildirdi.

Özlü, kredi kullandırımlarının bankalar tarafından yapılacağını belirterek, kredi tutarının tedarikçi hesabına aktarılacağını ve makine ve teçhizatın işletmeye teslim edildiğinin tespitinin ve periyodik kontrolünün banka tarafından yapılacağını da aktardı.

www.sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği programından faydalanmak isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.894 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KAMU, KOBİ, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor