Yeni Girişimciyi Başarıya Götüren Anahtar: Mastercard Start Path

Mastercard’ın gelecek vaad eden start up’ların müşterilerine, iş ortaklarına ve finans sektörüne değer katabilmeleri için oluşturduğu Start Path programı'nın 2016 kış programı için başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

Gerek karlılığı sağlamak gerekse işlerini büyütebilmek amacıyla start up’lar kurumsal şirketlerle iş birliği yaparak operasyonel uzmanlıklarından yararlanmayı ve yeni teknolojiler denemeyi tercih ediyor. Mastercard, start up programı Start Path Global aracılığıyla start uplar ile ortak çalışmalar yürütüyor.

Start Path, Mastercard’ın gelecek vaad eden start up’ların müşterilerine, iş ortaklarına ve finans sektörüne değer katabilmeleri için oluşturduğu geniş bir destek programının bir parçası. 2014 yılının başlarında uygulanmaya başlanan Start Path, Mastercard’ın, yapay zekadan blockchain teknolojisine kadar yenilikçi çözümler sunan start up şirketlerle doğrudan çalışmasını sağlayan bir program. Son 2 yıl içinde Start Path ile 24 pazarda yer alan 90 şirket ile çalışıldı. Mastercard şu an bu şirketlerin yaklaşık %20’sine yatırım yapmış durumda.

Programın tohumlarının atıldığı 2014’te, şirket girişimlerinden daha fazlasını değerlendirmek istediklerini belirten Mastercard Start Path global başkanı Stephane Wyper, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni kurulmuş genç şirketlerin geliştirdikleri inovatif projeleri desteklemek istiyorduk. Start Path ile gerek start up şirketler için gerekse ekosistemin tamamında değer yaratmak üzere, girişime özel bir yaklaşım geliştirdik. Start up şirketler söz konusu olduğunda her şirkete uyan ortak bir yaklaşım olduğuna inanmıyoruz. Mastercard API gibi farklı mekanizmalar kullanarak müşteri tabanımıza ve iş ortağı ağımıza erişiyoruz.”

Mastercard Destek Vermek İçin Türkiye’de de Start Up Şirketler Arıyor

Mastercard bugüne kadar Start Path ile dünyada büyük başarılara imza attı. Daha önce Start Path programına katılmış olan ve özellikle Katma Değer Vergisini iyileştirmeye odaklanmış İsrailli küçük girişimci VATBox, Avrupa’daki başarılı pilot deneme sonrasında Mastercard’ın KDV geri ödemelerini otomatikleştirme konusundaki tedarikçisi oldu. Aynı şekilde İsrailli start-uplar SuperSmart ve PayKey, merkezi Berlin’de bulunan Itembase, Hollanda’da bulunan Invoice Sharing de Start Path desteği alan ve Mastercard ile ortak çalışma planları içinde olan girişimcilerden bazıları.

Programın amacı Türkiye’de ortaya koyulan yeniliklere yakın olmak ve gelecek nesil ticaret teknolojileri üzerinde çalışan şirketlerin daha başlangıçta başarmalarına destek olmak. 6 aylık program, Türkiye’deki start up şirketlerin karşılaştıkları sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olacak ve onlara dünya genelinde fırsatlar sunacak.

2016 Kış Programı İçin Başvurular Başladı

Yılın her çeyreğinde Mastarcard Start Path programına başvuru kabul edilmektedir. Yeni dönem için başvurular 11 Ekim 2016 Saat: 20.00’ye kadar kabul ediliyor.

Başvurular tamamlandığında Start Path ekibi 12 şirketi 30 Kasım-1 Aralık 2016 tarihleri arasında Miami’de programdaki diğer şirketler ve programın büyük iş ortakları ile tanışma fırsatı sunulan Pitch Day adı verilen bir sunuma davet edecek. Bu 12 şirketten 5-7 tanesine programına katılma daveti yapılacak. Program Ocak 2017’de başlayacak.

Mastarcard Start Path programı hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru için www.f6s.com/mastercardstartpathwinter2016 web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor