En Güçlü İş Kadınları Uluslararası Listesi'nde İki Türk!

Dünyanın köklü iş dünyası dergilerinden Fortune tarafından hazırlanan “En Güçlü İş Kadınları Uluslararası Listesi” açıklandı. Listeye Türkiye'den Güler Sabancı ve Serpil Timuray girdi. Detaylar haberimizde..

Dünyanın köklü iş dünyası dergilerinden Fortune tarafından hazırlanan “En Güçlü İş Kadınları Uluslararası Listesi” açıklandı. Listeye Türkiye'den Güler Sabancı ve Serpil Timuray girdi.

En Güçlü İş Kadınları Uluslararası Listesi'de İlk 10

10- Ornella Barra (Walgreens Boots Alliance COO, 62 yaşında)
9- Annika Falkengren (SEB Group CEO, 54 yaşında)
8- Ho Ching (Temasek CEO, 63 yaşında)
7- Güler Sabancı (Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, 61 yaşında)
6- Alison Cooper (Imperial Brands CE, 50 yaşında)
5- Chanda Kochhar (ICICI Bank CEO, 54 yaşında)
4- Chua Sock Koong (Singapore Telecommunications Grup CEO'su, 58 yaşında)
3- Isabelle Kocher (Engie CEO, 49 yaşında)
2- Arundhati Bhattacharya (Hindistan Devlet Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, 60)
1- Ana Botin (Banco Santander Grup Başkanı, 55 yaşında)

Fortune Dergisi, Sabancı’yı Nasıl Anlattı?

“Güler Sabancı 10 yılı aşkın süredir 17,6 milyar dolarlık aile şirketini Türkiye’de yaşanan zorlu ortamda yönetiyor. Finans, sanayi, perakende ve enerji alanında şirketlerden oluşan topluluk, ülkenin en büyüklerinden biri. Bölgedeki terör saldırıları, başarısız bir darbe girişimi ve mülteci krizine rağmen, topluluk belli bir ivme sağladı. Özellikle yarısı yenilenebilir enerjiden oluşan ve hızla büyüyen enerji iş kolu, gelirlerini ve karını yükseltti.”

1994’te Sabancı Üniversitesinin aile adına Güler Sabancı liderliğinde kurulduğundan da bahsedilen yazıda, Sabancı’nın etkin bir hayırsever ve kadının güçlenmesi konusunda Türkiye ve dünyada sözcü olduğu belirtildi.

Listenin 23. Sırasında ise Serpil Timuray Yer Aldı

Vodafone'nun Afrika, Orta Doğu, Asya ve Pasifik bölgelerinden sorumlu CEO'su Serpil Timuray ise listeye Türkiye'den giren bir diğer isim oldu ve 23. sırada yer aldı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor