Türkiye İnsansız Hava Aracında "Dünya Markası" Oluyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin insansız hava aracı (İHA) tasarlanması ve üretilmesi konusunda dünyanın sayılı 4-5 ülkesinden biri haline geldiğini belirterek, "Amacımız, 3,5-4 ton civarında silahlı İHA yapmak ve bunu daha güçlü silah ve kameralarla donatmak." dedi.Detaylar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin insansız hava aracı (İHA) tasarlanması ve üretilmesi konusunda dünyanın sayılı 4-5 ülkesinden biri haline geldiğini belirterek, "Amacımız, 3,5-4 ton civarında silahlı İHA yapmak ve bunu daha güçlü silah ve kameralarla donatmak." dedi.

Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) savunma sanayisine yönelik projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK'ın savunma sanayinde mayın dedektöründen uyduya, çok geniş spektrumda proje geliştirdiğini anlatan Özlü, "Örneğin Göktürk 2 Uydusu halen envanterde kullanımda ve 2,5 metre çözünürlüğe kadar görüntüleri aktarıyor." diye konuştu. Özlü, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünde (SAGE) geliştirilen ürünler hakkında da bilgi verdi.

Haberin tamamı için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=23992&lng=tr

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor